Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Aki harjoitteli Taitaja-kisoihi Pasaatissa

Pe 28.04.2017 09:45

Ekamin ICT-alan opiskelija Aki Kaario selviytyi alkukarsinnoista ammattitaidon SM-kisojen finaaliin, eli Taitaja-kisoihin, jotka järjestetään toukokuussa Helsingissä.

Aki tiimeineen harjoitteleekin nyt ankarasti finaalia varten. Kisoissa yhtenä haasteena on se, että kisasuoritusta tulee seuraamaan tai suorituspaikan ohi tulee kulkemaan satoja ihmisiä. Keskittymistä omaan suoritukseen on siis harjoiteltava myös. Niinpä Aki ja valmennustiimi jalkautuivat torstaina 27.4. kauppakeskus Pasaatin keskusaulaan harjoittelemaan juuri tätä osa-aluetta.

Kisatiimin harjoitusten vieminen ulos oppilaitoksesta on hyvä esimerkki nykyajan opiskelumenetelmistä. Ammattiin harjoitellaan siellä, missä työtkin tulevat olemaan, oppilaitoksen seinien ulkopuolella. Poikien kisatiimi on myös hieno osoitus yhteistyöstä ja kaverin tsemppaamisesta: Tämä kolmen hengen poikajoukko lähti Taitaja-kisojen semifinaaleihin yksilökisaajina, mutta kun vain Aki suoriutui finaaliin, muut pojat päättivät ryhtyä auttamaan Akia harjoittelussa ja valmistautumisessa finaaliin. Poikien valmentajana toimii Ekamin ICT-alan opettaja Ismo Suomalainen. Juuri tätä opettajuus tänä päivänä onkin parhaimmillaan: valmentamista, tsemppaamista ja mahdollisuuksien luomista.

Muutaman tunnin kestäneet harjoitukset Pasaatissa keräsivät uteliaita katseita ja moni ohikulkija uskaltautui tulla katsomaan lähempääkin.Kisojen lähestyessä jo kovaa vauhtia Aki tuumasi vain, että" rauhallisin mielin, mutta vielä on tekemistä!"

Tsemppiä Aki!