Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Ekamin kokkien ja tarjoilijoiden vauhdikas viikko

To 31.08.2017 12:00

Lukuvuoteen on startattu vauhdilla Ekamin kokkien ja tarjoilijoiden työelämäyhteistyössä. Viime viikon työelämäprojektit aloitettiin torstaina 24.8. yhteistyöllä palvelutalo Vetrealla, jossa kokit ja tarjoilijat osallistuivat Suomi 100 -teemalla lounaan, kahvitilaisuuden ja juhlapäivällisen valmistamiseen ja tarjoiluun. Paikalle oli kutsuttu myös asukkaiden omaisia.

Viikonloppuna työelämäprojekteja jatkettiin yhteistyössä ravintola Laakongin ja ravintola Vaustin henkilökunnan kanssa. Perjantaina 25.8. Merikeskus Vellamossa kokit ja tarjoilijat osallistuivat 300:n hengen cocktailtilaisuuteen, Paistinkääntäjien Suurkapitulin Diner Amicaliin. Tarjoilu toteutettiin ruokatori-tyyppisesti paikallisten tuottajien herkuilla, jotka oli katettu museotiloihin venehalliin. Yhteistyö jatkui Paistinkääntäjien lauantain juhlalounastarjoiluiden järjestelyillä Kotkan konserttitalolla. Kokit ja tarjoilijat toteuttivat yhdessä Vaustin henkilökunnan kanssa lounaan 3 ruokalajin menun viineineen pöytiintarjoiltuna. Juhlalounaan jälkeen opiskelijat alkoivat vielä valmistella 200 hengen buffetia iltajuhlaan.

 

Tällaisiin työelämäprojekteihin osallistuminen tarjoaa opiskelijoillemme erinomaisen mahdollisuuden päästä näkemään oikeita asiakastilanteita, kokemaan työelämän kiirettä ja sitä, kuinka todellisuuden ongelmatilanteisiin käytetään luovuutta, ja miten ne ratkotaan nopeasti. Toisaalta illan aikana opiskelijoiden saama erinomainen palaute antoi heille tuntumaa siitä, mitä asiakaspalveluammatissa työskentely on parhaimmillaan.

Ekamin Kiltakoulutoiminnan periaatteina on lisätä opiskelijoiden työelämälähtöistä oppimista. Samalla meille avautuu loistava tilaisuus kehittää reformin tuomaan koulutussopimuksen toteuttamiseen uudenlaisia toimintamalleja. Jatkossa opetussuunnitelmien uudistuttua esimerkiksi koko tilaus- ja juhlapalveluiden tutkinnonosa voitaisiin suorittaa aitoja asiakastilaisuuksia järjestämällä. Kiltakoulun periaatteiden mukaan opiskelija itse toimii kontaktina työelämän ja asiakkaiden välillä. Opiskelija osallistetaan koko prosessiin alun sopimus/tilaus -vaiheesta aina loppupalautteeseen saakka. Opettajan rooli on kulkea rinnalla ohjaamassa.

Näin ruuhkaisen ja työelämälähtöisen viikon tapahtumien järjestely, sekä opiskelijaryhmien ohjaaminen ei onnistuisi ilman toimivaa opettajatiimiä ja erinomaisia suhteita paikallisiin työelämän toimijoihin. Viime viikon vaihteen osallistuneille kuuluu jok’ikiselle suuri kiitos työpanoksestaan. Ekamista kajahtaa myös erityiskiitos työelämäyhteistyökumppaneillemme!

Terveisin Ekamin ruokapalveluala, kokit ja tarjoilijat

 

Teksti: Henna Ström-Kallio, lehtori

Kuvat: Sofia Virtanen, Kari Martiala ja Hanna Arminen