Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

opiskelija

Härkää sarvista ja kohti haaveita - oma ala löytyi aikuisiällä

Suoritin Ekamilla matkailualan perustutkinnon ja valmistuin matkailupalveluiden tuottajaksi keväällä 2017. Päädyin opiskelemaan sen jälkeen, kun olin jäänyt työttömäksi äitiyslomani aikana, eivätkä työmarkkinat ”mammaloman” päättyessä olleet kovin lupaavat. Matkailuala oli aina ollut minulle jonkin sorttinen haave ja kun mieheni kannusti aloittamaan opinnot, päätin ottaa härkää sarvista. Otin yhteyttä suoraan alan yhteyshenkilöön ja siitä se sitten lähti.

Mitä kuuluu nyt? -juttusarja: Henna-Roosa Mälkiä

Mitä kuuluu nyt? -juttusarjassa kysellään kuulumisia Ekamista valmistuneilta henkilöiltä.

Juttusarjan ensimmäisessä osassa haastattelussa on

Henna-Roosa Mälkiä

1. Mille alalle valmistuit ja milloin?

Työssäoppimassa Dortmundissa

Auto-osastolla opiskelevat Seriina Schürmann ja Bamo Aziz suorittivat huhti-toukokuussa neljän viikon työssäoppimisjakson Saksan Dortmundissa.
Serina ja Bamo ovat kolmannen vuoden opiskelijoita ja valmistuvat nyt toukokuussa ajoneuvoasentajiksi.

Harjoittelupaikkana oli Dortmundin kaupungin liikennelaitoksen korjaamo, jossa huollettiin ja korjattiin Dortmundin kaupungin omistamia ajoneuvoja, kuten busseja, kuorma-autoja jne. Molemmat pääsivät tekemään alansa töitä, eikä toimettomana tarvinnut pahemmin istuskella.

 

Auto-osaston kuulumisia

No olihan hieno juttu että saatiin blogi Ekamin sivuille! Auto-osaston kuulumiset täytyykin heti pikaisesti kertoa.

Lukuvuosi kääntyy pian loppusuoralle ja opiskelijat ja opettajat valmistautuvat vähitellen päättäjäisjuhliin ja kesälomaan, kolmosluokkalaiset päättötodistusten hakuun. Loppurutistus on siis meneillään. Tällä hetkellä kolmosluokkalaiset ovat työssäoppimisjaksolla ja ilahduttavan moni jää taas kesätöihin samaan paikkaan, myöhemmin ehkä pysyväänkin työsuhteeseen.