Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

opiskelijat

Mittava opiskelijatyö valmistumassa

Ekamin Kotekon E-siivessä on valmistumassa ensimmäinen osa mittavasta saneerausremontista. Remontissa vanhat metallityön opetustilat peruskorjataan ja muutetaan Rannikkopajojen tarpeisiin soveltuviksi tiloiksi. Hankkeen toinen osa on käynnissä ylemmässä kerroksessa. Peruskorjaus toteutetaan lähes kokonaan opiskelijatyönä. Tiloissa laitetaan käytännössä kaikki uusiksi: lattiat, ilmastointi, putkisto, sähköt ja pinnat. Osa Rannikkopajojen toiminnoista Suursaarenkadulta muuttaa alakerran tiloihin jo joulukuussa.

Tekstiiliartesaaneja valmistumassa - opiskelijatöitä näytillä

Pian ovat kahden vuoden opinnot takanapäin, taitoa näpissä vaikka muille jakaa ja upeita tuotteita valmiina itselle ja myytäväksi. Kulttuurilähtöisiin tuotteisiin (kuvissa) kudottiin mm. saamelaisten, norjalaisten ja intiaanien kuvio- ja värimaailmaa tekniikoita soveltaen ja kehitellen. Asiakastöinä kudottiin mm. päiväpeite parisänkyyn, penkinpäällyskangas ”antiikkiautoon”, pyyhkeiden ja kattaustekstiilien malleja alan ammattilehteen yms.

”Monipuolisempaa koulutusta kuin odotinkaan”

Steveco Oy:n tytäryhtiö Saimaa Terminals Oy aloitti kaksivuotisen lastinkäsittelyalan ammattitutkintoon tähtäävän oppisopimuskoulutuksen viime vuoden marraskuussa. Hakijoita koulutukseen oli yli 500. Ville Siren (27) on yksi 15:stä koulutuksen aloittaneesta henkilöstä.

Aki harjoitteli Taitaja-kisoihi Pasaatissa

Ekamin ICT-alan opiskelija Aki Kaario selviytyi alkukarsinnoista ammattitaidon SM-kisojen finaaliin, eli Taitaja-kisoihin, jotka järjestetään toukokuussa Helsingissä.

Kansainvälisyydestä potkua yrittäjyyteen

Hollantilainen opiskelija Jos Land vietti kolme talvista kuukautta Kotkassa tutkien Ekamin kv-toimintaa. Jos tutustui toimintatapoihin, haastatteli opettajia, tapasi kv-opiskelijoita ja toteutti opiskelijakyselyn sekä Ekamissa että omassa oppilaitoksessaan Alfa Collegessa. Hän tapasi ekamilaisia kotikaupungissaan Groningenissa ja kertoi kuulumisia.

Mitä kuuluu nyt? -juttusarja: Milja Ruohisto

Mitä kuuluu nyt? -juttusarjassa kysellään kuulumisia Ekamista valmistuneilta henkilöiltä.

Juttusarjan neljännessä ja tällä erää viimeisessä osassa haastattelussa on

Milja Ruohisto

Mille alalle valmistuit ja milloin?

Valmistuin matkailuvirkailijaksi vuonna 2014.

Mitä olet puuhaillut valmistumisen jälkeen?

Mitä kuuluu nyt? -juttusarja: Juho Kurki

Mitä kuuluu nyt? -juttusarjassa kysellään kuulumisia Ekamista valmistuneilta henkilöiltä.

Juttusarjan kolmannessa osassa haastattelussa on

Juho Kurki

Mille alalle valmistuit ja milloin?

Valmistuin keväällä 2015 logistiikan perustutkinnosta kuorma-auton kuljettajaksi.

Mitä olet puuhaillut valmistumisen jälkeen?

Mitä kuuluu nyt? -juttusarja: Niko Tulla

Mitä kuuluu nyt? -juttusarjassa kysellään kuulumisia Ekamista valmistuneilta henkilöiltä.

Juttusarjan toisessa osassa haastattelussa on

Niko Tulla

Mille alalle valmistuit ja milloin?

Valmistuin lähihoitajaksi vuonna 2015. Erikoistuin sairaanhoitoon ja huolenpitoon.

Mitä olet puuhaillut valmistumisen jälkeen?

Ekami järjesti mitalikahvit Väinö Kotrolle

Ekami järjesti hiihtosuunnistaja Väinö Kotrolle mitalikahvit Kotekon kampuksella. Kymin Suunnistajien 16-vuotias urheilijalupaus on ottanut yhteensä jo kolme kultamitalia hiihtosuunnistuksen nuorten EM-kisoissa. Ekamilla Väinö suorittaa sähkö- ja automaatiotekniikkan perustutkintoa.

Mitalikahvitilaisuudessa läsnä olivat Väinön lisäksi Ekamin johtava rehtori, Ekamin liikunnan ja terveystiedon opettaja, Väinön ryhmänohjaaja, Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian edustaja sekä Väinön lähipiiriä. Vahva tukijoukko on myös auttanut urheilijanuorukaista menestymään.

Ekamista kohti Taitaja2017-kilpailua!

Taitaja2017 on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Helsingissä. Yli 1500 semifinaalikilpailijaa ympäri Suomea osallistuvat semifinaaleihin tavoitteena saada kilpailupaikka toukokuussa messukeskuksessa järjestettävään finaaliin.

Ekamin ammattioppilaitoksesta lähdössä semifinaaleihin seuraavat kilpailijat:

Sivut