Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

oppisopimus

Kahden tutkinnon kautta rakennusalan ammattilaiseksi

Tommi Rännäri valmistui Ekamin rakennusalan perustutkinnosta vuonna 2014. Perustutkinnon jälkeen Tommi suoritti puusepän ammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksena, ja on siitä lähtien työskennellyt Kotkan Keittiömaailmalla kalusteasentajana. Työ sisältää kalusteiden asennuksen lisäksi myös sisustusremontointia.

”Monipuolisempaa koulutusta kuin odotinkaan”

Steveco Oy:n tytäryhtiö Saimaa Terminals Oy aloitti kaksivuotisen lastinkäsittelyalan ammattitutkintoon tähtäävän oppisopimuskoulutuksen viime vuoden marraskuussa. Hakijoita koulutukseen oli yli 500. Ville Siren (27) on yksi 15:stä koulutuksen aloittaneesta henkilöstä.

Oppilaitokset pohtivat ammatillisen koulutuksen reformia

KOPSO-Koulutussopimukset ja oppisopimukset kasvuun -hanke järjesti Opi ja osaa työssä -reformipajan Kouvolassa 10.4.2017.

KSAO:n rehtori Timo Olli toivotti osanottajan tervetulleiksi tilaisuuteen todeten, että sanan "reformi" takana on paljon asiaa. Ensi kertaa aihetta pohditaan työssäoppimisen ja ylipäätään työelämäyhteistyön näkökulmista näin laajalla kokoonpanolla yhdessä. Mukaan oli kutsuttu niin KSAO:n, Ekamin, Sampon kuin Esedunkin johtoa ja paikalla olikin runsas osanotto kaikista oppilaitoksista, mikä tarjosi hyvän mahdollisuuden kollegiaaliseen verkostoitumiseen.

Taitavissa käsissä lasi muovautuu moneksi

Anniina Takanen on koko ikänsä harrastanut hevosia ja mm. niittänyt meriittejä aluetasolla kenttäratsastuksessa. Hevoset ovat hänelle kuitenkin vain rakas harrastus, ja kun nuorelle naiselle tuli varsinainen ammatinvalinta ajankohtaiseksi, lähdettiin opintomahdollisuuksia miettimään yhdessä Ekamin oppisopimuskoulutuksen koulutussuunnittelijan Marjut Sakin kanssa.