Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

tapahtumat

Fenkolista päänvaivaa peruskoululaisten ammattitaitokilpailussa

Joukko Etelä-Kymenlaakson peruskoululaisia kisaili perjantaina 3.11. erilaisissa ammattitaitoa vaativissa tehtävissä Ekamin Katariinan kampuksella. Kyseessä oli paikalliskilpailu valtakunnallisessa Taitaja9-kilpailussa, jonka tarkoitus on hauskalla ja innostavalla tavalla nostaa ammatillisten alojen tuntemusta. Kilpailuun osallistui Ekamilla yli 20 joukkuetta.

Oppilaitokset kehittämässä työpaikalla tapahtuvaa oppimista

Ekami isännöi järjestyksessään toista Opi ja osaa työssä -reformipajaa Kotkassa 6.10.2017. Paikalla oli jälleen runsas osanotto Ekamista, Kouvolan seudun ammattiopistosta, Saimaan ammattiopistosta ja Etelä-Savon ammattiopistosta.

Ekamin kokkien ja tarjoilijoiden vauhdikas viikko

Lukuvuoteen on startattu vauhdilla Ekamin kokkien ja tarjoilijoiden työelämäyhteistyössä. Viime viikon työelämäprojektit aloitettiin torstaina 24.8. yhteistyöllä palvelutalo Vetrealla, jossa kokit ja tarjoilijat osallistuivat Suomi 100 -teemalla lounaan, kahvitilaisuuden ja juhlapäivällisen valmistamiseen ja tarjoiluun. Paikalle oli kutsuttu myös asukkaiden omaisia.

Oppilaitokset pohtivat ammatillisen koulutuksen reformia

KOPSO-Koulutussopimukset ja oppisopimukset kasvuun -hanke järjesti Opi ja osaa työssä -reformipajan Kouvolassa 10.4.2017.

KSAO:n rehtori Timo Olli toivotti osanottajan tervetulleiksi tilaisuuteen todeten, että sanan "reformi" takana on paljon asiaa. Ensi kertaa aihetta pohditaan työssäoppimisen ja ylipäätään työelämäyhteistyön näkökulmista näin laajalla kokoonpanolla yhdessä. Mukaan oli kutsuttu niin KSAO:n, Ekamin, Sampon kuin Esedunkin johtoa ja paikalla olikin runsas osanotto kaikista oppilaitoksista, mikä tarjosi hyvän mahdollisuuden kollegiaaliseen verkostoitumiseen.