Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Tekstiiliartesaaneja valmistumassa - opiskelijatöitä näytillä

Ti 30.05.2017 15:00

Pian ovat kahden vuoden opinnot takanapäin, taitoa näpissä vaikka muille jakaa ja upeita tuotteita valmiina itselle ja myytäväksi. Kulttuurilähtöisiin tuotteisiin (kuvissa) kudottiin mm. saamelaisten, norjalaisten ja intiaanien kuvio- ja värimaailmaa tekniikoita soveltaen ja kehitellen. Asiakastöinä kudottiin mm. päiväpeite parisänkyyn, penkinpäällyskangas ”antiikkiautoon”, pyyhkeiden ja kattaustekstiilien malleja alan ammattilehteen yms.

Osa opiskelijoista on liittynyt juuri perustettuun Ekamin rinnalla uutena oppimisympäristönä toimivaan osuuskunta Imakeen tavoitteenaan yritystoiminta joko päätoimisena tulonlähteenä tai sivutoimisena muun työelämän rinnalla. Pari opiskelijaa on erikoistumassa kädentaitojen ohjaustoimintaan omana bisneksenä. Yrittäjähenkistä joukkoa siis!

Valmistuvien opiskelijoiden töitä oli nähtävillä 28.5. asti Kotkassa Monikulttuurinen toimintakeskus Myllyn kahviossa ja tietysti aina on jotakin myös Kulttuurialan aulassa Haminan kampuksella.

Kuvissa on järjestyksessä vasemmalta oikealle 1. rivissä luhka, norjalainen villapaita ja keskiaikahuppu, 2. rivissä kelim-tyyny, raanu ja täkänä.

     

 
     
 

Teksti ja kuvat: Ekamin Kulttuuriala, Käsi- ja taideteollisuusopettaja Liisa Uimonen