Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Ammattilukio

Ammattilukion,eli ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon suorittaminen on hyvä vaihtoehto, kun opiskelija haluaa parantaa opiskeluvalmiuksiaan korkea-asteen opinnoissa, etenkin kielissä ja matematiikassa.  Lukio-opinnot vahvistavat myös ammatillisen tutkinnon yleissivistävyyttä.

Ammattilukiossa opiskelija opiskelee ammatillisten opintojen rinnalla valitsemiensa lukioaineiden kursseja. On suositeltavaa, että opiskelija suorittaa kirjoittamissaan aineissa lukion oppimäärän pakolliset ja syventävät kurssit. Ainevalinnoista ja ylioppilastutkinnon laajuudesta riippuen opiskelijan suorittamien lukio-kurssien määrä on noin 30.

Valtaosa opiskelijoista suorittaa ylioppilaskokeet ammatillisen perustutkinnon suorittamisen jälkeen, eli neljännen opiskeluvuoden syksyllä ja/tai keväällä.  Ylioppilastutkinnossa on suoritettava vähintään neljä pakollista koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.

Muut kolme pakollista koetta opiskelija valitsee ryhmästä, johon kuuluvat vieraan kielen koe, toisen kotimaisen kielen koe, matematiikan koe ja reaaliaineen koe. Yhdessä aineessa on suoritettava pitkän oppimäärän koe, mikä käytännössä tarkoittaa joko A-tason kieltä tai pitkää matematiikkaa.

Käytännössä

Ammattilukiototeutukset eroavat hieman Kotkassa ja Haminassa. Kotkassa ammattilukion valinnut opiskelija suorittaa valtaosan lukio-opinnoistaan Kotkan aikuislukion ilta- ja verkko-opintoina. Haminassa opiskelija voi valita lukiokursseja Haminan lukiosta, mutta kurssit saattavat olla yhtä aikaa ammatillisten opintojen kanssa. Haminan ammattilukiossa pitkän matematiikan opiskelu on mahdollista, mutta Kotkassa ei.

Rajoitukset

Kaksoistutkinto on mahdollista suorittaa kaikissa ammatillisissa perustutkinnoissa lukuun ottamatta merenkulkualaa ja musiikkialaa.

Hakeminen

Yhteishaussa haet Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston opiskelijaksi. Valintailmoituksen yhteydessä kysytään, haluatko suorittaa lukio-opinnot.

Lisätietoja

Kotka: Janne Keskinen,
040 6743562,
janne.keskinen@kotka.fi

Hamina: Jouni Hyyrynen,
040 596 3477,
jouni.hyyrynen@hamina.fi