Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Leipuri-kondiittori

Opiskele leipomoalan ammattilaiseksi

Elintarvikealan perustutkinto, leipomoalan koulutusohjelma, leipuri-kondiittori

Leipuri-kondiittorina osaat valmistaa ruoka- ja kahvileipiä, konditoriatuotteita sekä leipomoeineksiä. Perustuotteiden valmistuksen lisäksi kehität uusia tuotteita. Ymmärrät laadun ja hygienian tärkeyden työskentelyssä. Sopeudut vaihteleviin työaikoihin ja työtahtiin. Tässä ammatissa voit yhdistää luovuuden ja kädentaidot. Loihdit laadukkaita ja maukkaita suolaisia ja makeita leivonnaisia asiakkaan tarpeisiin.

Sinulle tulee tutuksi seuraavat leipuri-kondiittori työssä käytettävät ammattisanat kuten taikinanteko, riivaaminen, ylöslyönti, esi- ja jälkikäsittely, settaus, spritsaus, pikeri, temperointi.

Leipuri-kondiittorikoulutus tapahtuu Kotekon kampuksella.

Linkki tutkinnon perusteisiin (Oph)

Missä työskentelet?

Työskentelet tiiminä työtoverien kanssa tai osaajana valmistusketjussa. Työympäristösi voivat vaihdella käsityövaltaisesta automatisoituun tuotantolaitokseen. Voit työskennellä erikokoisissa leipomoissa, kahvila-konditorioissa, paistopisteissä, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä, pitopalveluyrityksissä, elintarvikemyymälöissä tai yrittäjänä.

Sovellutko alalle?

Leipuri-kondiittorin työssä sinulta edellytetään normaalia fyysistä kuntoa, koska työt ovat fyysisesti kuormittavia. Terveydellisiä rajoitteita ovat tuki- ja liikuntaelinsairaudet, sekä ihottumat. Lievä hengitystieallergia on rajoite ja astma este alalla toimimiselle. Sinulla ei ole koruja, lävistyksiä eikä rakennekynsiä työskennellessäsi ammattityötunneilla ja työssäoppimispaikoilla.

Haku

Hakeminen koulutukseen tapahtuu yhteishaun kautta osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Lisätietoa:

Sonja Laurila

Anneli Sagulin