Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, hotellipalvelujen osaamisala, vastaanottovirkailija

Vastaanottovirkailijana luot ensivaikutelman organisaation toiminnasta. Tehtäväsi voivat toimipaikasta riippuen olla hyvin erilaisia, mutta ne painottuvat aina asiakaspalveluun. Olet kielitaitoinen, positiivinen ja hallitset tiedonhankinta- ja varausjärjestelmätaidot.

Opintojen sisältö

Kaikille pakolliset tutkinnon osat:

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Asiakaspalvelu ja myynti
  • Vastaanoton asiakaspalvelu

Lisäksi valitset neljä valinnaista tutkinnon osaa:

  • Á la carte -tarjoilu
  • Kahvilapalvelut
  • Pikaruokapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlatarjoilu
  • Yritystoiminnan suunnittelu
  • Kokouspalvelut
  • Tutkinnon osa jostain toisesta perustutkinnosta, lukiosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta ja ammattikorkeakoulusta

Lisää sisällöistä voit lukea Opetushallituksen tutkinnon perusteista.

Opiskelet pääsääntöisesti Kotkan kampuksilla.

Vastaanottovirkailijan työpaikkoja ovat

  • Hotellien vastaanotot
  • Yritysten aulapalvelut
  • Matkustajalaivojen vastaanotot

Hakeminen

  • Perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot sekä tutkinnon osat: >> hae tästä. Opintoihin voi hakea ympäri vuoden. Opintojen aloituspäivä sovitaan erikseen.
  • Opiskelu oppisopimuskoulutuksena: >> hae tästä.

Lisätietoja

Tiimipäällikkö Anneli Sagulin
 
Opintosihteerit
Merja Lehtola (Hamina)
 
Opinto-ohjaajat
Marketta Stauffer (Katariina)