Ekamissa voit suorittaa yleisten kielitutkintojen suomen kielen keskitason testin.

  • Testi järjestetään viisi kertaa vuodessa.
  • Tutkintopäivät ovat aina lauantaisin.
  • Tutkintomaksu on 123 euroa.

Tarkemmat tiedot tutkintopäivistä ja ilmoittautumisajoista löytyvät Opetushallituksen sivuilta.

Ilmoittautumisohje

  1. Katso seuraava ilmoittautumisaika Opetushallituksen sivuilta.
  2. Ilmoittautumisohjeita ja ilmoittautumislomake löytyvät tästä linkistä.
  3. Kotkan seudulla asuvat ilmoittautuvat tutkintotilaisuuksiin Ekamin Kotekon kampuksella osoitteessa Kymenlaaksonkatu 29 A, Kotka. Ilmoittautumisia otetaan vastaan toimistossa ma - to klo 8.00 - 14.30 ja pe klo 8.00 - 13.00.
  4. Kun ilmoittaudut, valmistaudu samalla maksamaan tutkintomaksu käteisellä tai kortilla.
  5. Tämän jälkeen paikkasi on vahvistettu ja saat lisätietoa aikataulusta postitse noin kolme viikkoa ennen tutkintotilaisuutta.

Huomaa, että kyseessä on sitova ilmoittautuminen. Testipaikan voi perua ilmoittautumisaikana, mutta sen jälkeen emme enää palauta testimaksua. Jos et pääse testipäivänä paikalle, voimme pätevästä syystä (sairaus tms.) palauttaa osan testimaksusta tai siirtää osallistumisoikeuden seuraavalle testikerralle.

Mikäli et asu Kotkan seudulla, voit ilmoittautua myös sähköpostilla tai kirjeellä. Tulosta silloin Opetushallituksen sivuilta ilmoittautumislomake ja lähetä se täytettynä postitse tai sähköpostitse sivun oikeassa reunassa olevaan osoitteeseen ilmoittautumisajan loppuun mennessä. Kirjeessä tai viestissä tulee olla liitteenä kopio virallisesta henkilökortista tai passista (ajokortti ei käy). Tutkintomaksu 123 euroa maksetaan käteisellä (ei kortilla) testipäivänä ennen testin alkua. Varaa mukaasi tasaraha.

Lisätietoja

Kouluttaja Veera Haverinen