Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Matkailu- ja ravitsemisala - Suomen vahvimpia kasvualoja

Suomi on matkailumaana kovassa nosteessa. Matkailijavirran myötä myös erilaisten ravitsemis- ja vapaa-ajan palveluiden osaajien tarve kasvaa. Meillä voi opiskella kokonaisen tutkinnon tai hankkia vain täsmäosaamista. Ekamissa on mahdollista suorittaa myös laivatalouden opinnot, jotka mahdollistavat työskentelyn merillä.

Tietoja alasta

  • Ammattinimikkeitä opintojen jälkeen ovat esimerkiksi kokki, tarjoilija, vastaanottovirkailija, matkailupalveluiden tuottaja, kahvilatyöntekijä, laivakokki ja matkaopas.
  • Työtehtäviä ovat esimerkiksi asiakaspalvelu, ruokien valmistus, tilausten vastaanotto, asiakkaiden opastaminen ja tapahtumien järjestäminen.
  • Työntekijältä vaaditaan kiinnostusta työskennellä ihmisten parissa, oma-aloitteisuutta ja valmiutta käyttää vieraita kieliä.

Opintojen sisältö

  • Ennen opintojen alkamista teet yhdessä opettajasi kanssa suunnitelman siitä, mitä opiskelet ja millä tavalla. Opintojen kesto ja opiskelutavat riippuvat suunnitelmasta.
  • Tarkempia tietoja opintojen sisällöistä löydät koulutusvaihtoehtojen alta. Voit suorittaa opintoja myös Ekamin muilta aloilta!

Koulutusvaihtoehtojamme

Opintojen jälkeen

Hakeminen

Lisätietoja

Alaan, opintoihin tai hakemiseen liittyvät asiat: tiimipäällikkö Anneli Sagulin
Hakusivun käyttöön tai opintososiaalisiin etuihin liittyvät asiat: opintosihteeri Riikka Korolainen.
Opintojen suorittamiseen liittyvät asiat: opinto-ohjaaja Marketta Stauffer ja Stiina Tiirakari-Leivo.

Opiskelijalta kuultua

"Itselleni ehdottomasti hienointa oli keksiä, mikä se mun juttu on." - Tanja Häkkinen, matkailualan perustutkinto aikuisopintoina
Lue koko tarina täältä.
 
"Oman yrityksen perustaminen on ollut haaveissani pitkään ja nyt teen siitä totta! " - Milja Ruohisto, matkailualan perustutkinto
Lue koko tarina täältä.
 
"Olin lähes koko opiskeluaikani työssäoppimassa." - Henna-Roosa Mälkiä, hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto + laivatalousopinnot
Lue koko tarina täältä.

Seuraa alaa somessa

#ekaminkokit