Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Kokki / laivakokki

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, ruokapalveluiden osaamisala, kokki

Kaikki hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkintoa opiskelevat aloittavat opiskelemalla majoitus- ja ravitsemispalvelujen perusteita. Lisäksi opiskellaan yhteisiä aineita mm. kieliä, viestintää, matemaattisia aineita, työelämäopintoja ja yrittäjyyttä. Ammatillisten opintojen lisäksi teet käytännön töitä aidoissa oppimisympäristöissä: esim. Ekamin kampusten ammattikeittiöissä ja Pookin opetusravintoloissa. Lisäksi opiskelijat ovat eri pituisilla työssäoppimisjaksoilla kahviloista ravintoloihin opintojen vaiheesta riippuen. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Opintojen sisältöjä

Kaikille pakolliset tutkinnon osat:

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Tutkinnon perusteet

Laivatalouspolku

Edellytykset

Hakiessasi tähän koulutukseen huomioi seuraavat terveydelliset rajoitteet:

  • tuki- ja liikuntaelinten sairaudet,
  • käsi-ihottumat,
  • oireinen epilepsia tai muut tasapainoon vaikuttavat sairaudet,
  • vaikeat ruoka-aineallergiat ja
  • yleisvaaralliset tartuntataudit.

Hakeminen

  • Opintoihin voi hakea ympäri vuoden. Seuraavat aloituspäivät ovat 13.11.2017, 15.1.2018 ja 5.3.2018:  >> hae tästä.
  • Opiskelu oppisopimuskoulutuksena: >> hae tästä.

Lisätietoja

Alaan, opintoihin tai hakemiseen liittyvät asiat: tiimipäällikkö Anneli Sagulin
Hakusivun käyttöön tai opintososiaalisiin etuihin liittyvät asiat: opintosihteeri Riikka Korolainen.
Opintojen suorittamiseen liittyvät asiat: opinto-ohjaaja Marketta Stauffer ja Stiina Tiirakari-Leivo.

 
Ekamin kokkikoulutus on myös virallinen Kiltakoulu.
Kiltakoulussa korostuvat opiskelijakeskeisyys, asiakas- ja työelämälähtöisyys, avoimet oppimisympäristöt ja vertaisoppiminen.