Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Kansainvälisyyspolku

Ekamin opiskelijana sinulla on mahdollisuus hakea kansainväliseen työssäoppimiseen Euroopan maihin tai Venäjälle. Vaihdot Eurooppaan ovat kuukauden mittaisia ja niillä suoritetaan joku tutkinnon osa tai tutkinnonosan osa.  Venäjälle Pietariin tapahtuvat vaihdot ovat pääasiassa yhden tai kahden viikon mittaisia tutustumiskäyntejä. Myös niissä suoritetaan joku tutkinnonosan osa.

Voit hakeutua työssäoppimiseen valitsemalla kansainvälisyyspolun jo opintojen alkuvaiheissa tai myöhemminkin. Näin voit aloittaa vaihdossa tarvittavien valmiuksien hankkimisen jo hyvissä ajoissa. Kansainväliseen vaihtoon voit hakeutua, vaikket olisikaan valinnut kansainvälistä polkua. Polun valinnasta on kuitenkin etua. Kansainväliselle polulle tai vaihtoon voit hakeutua alle 18 vuotiaana, mutta vaihtoon lähtöhetkellä sinun on oltava täyttänyt 18 vuotta.

Syksyllä järjestetään kampuksittain infoja kansainväliseen työssäoppimiseen lähtemisestä kiinnostuneille. Kiinnostuneet opiskelijat täyttävät hakulomakkeen, jossa kertovat perustelunsa miksi haluavat vaihtoon ulkomaille. Hakemusten jättäneistä valitaan vaihtoon lähtijät. Heille järjestetään kansainvälisyyspolun valinnaisissa opinnoissa kieli-, kulttuuri- ja maatietoutta sekä terveysasioihin ja turvallisuuteen liittyvää koulutusta.

Euroopan maihin lähtevän opiskelijan rahoitus tulee koulun kautta Euroopan Unionin Erasmus+ -rahoituksesta, jota järjestää Suomessa Kansainvälisen vaihdon keskus CIMO. Lisäksi sinulla Suomen kansalaisena on mahdollisuus hakea oppilaitoksen kautta William ja Ester Otsakorpi säätiön apurahaa vähintään kolmen viikon vaihtoihin.  Apuraha on 100 €/viikko. Venäjälle vaihdot tapahtuvat oppilaitoksen rahoituksen avulla. Sinulla on mahdollisuus hakeutua työssäoppimiseen myös itsenäisesti, mikäli hänellä on työssäoppimiskohde ja -rahoitus muuta kautta järjestyksessä ja vaihdosta sovitaan erikseen koulun kanssa.

Ilmoittautumalla kv-tutoriksi sinulla on hyvä mahdollisuus tutustua ulkomailta Suomeen saapuviin.

Kysy lisää kansainvälisen vaihdon mahdollisuuksista tai tule infoihin kuulolle:

Kansainvälisyyskoordinaattori
Paavo Ahosola

+358 40 5028460

Oman alasi kv-vastaava

Tutustu kansainvälisyyspolkuun tästä