Etusivu

Wilma  |  Office365  |  Moodle

 

Yrittäjyyspolku

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä? Jos olet ajatellut yrityksen perustamista uravaihtoehtona tai haluat tutustua mahdollisuuteen tarkemmin, on yrittäjyyspolku Sinun valintasi. Yrittäjyyspolun opinnot innostavat ja valmentavat tutkimaan asioita itsensä työllistämisen ja yrittäjyyden näkökulmasta. Ne tarjoavat tietoa ja harjoitusta yrityksen suunnitteluun, perustamiseen ja pyörittämiseen liittyvistä asioista sekä auttavat rakentamaan arvokkaita verkostoja työelämän kumppaneiden kanssa.

Yrittäjyyspolku on läpi opintojen suoritettava ammatillisiin opintoihin linkittyvä kokonaisuus. Yrittäjyyspolulla opiskelija oppii tarkastelemaan omaa osaamistaan ja siihen liittyviä mahdollisuuksia yrittäjyyden näkökulmasta. Hän voi osallistua yrittäjyysluennoille, suorittaa yrityspäiviä oikean yrittäjän varjona, tehdä liiketoimintaan liittyviä projektitehtäviä ja käydä NY 24 h yritysleirin, jonka aikana ideoidaan liiketoimintaa vuorokauden ympäri yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa ja saadaan oikeiden yrittäjien sparrausta.

Toisen tai kolmannen opiskelija voi perustaa harjoitusyrityksen, joka toimii markkinoilla aivan kuin oikea yritys. Valtakunnallisen NY Vuosi yrittäjänä -konseptin mukaan toteutettava ohjelma hio nuorista yrittäjäkokelaista rohkeita ja ennakkoluulottomia joukkuepelaajia. Ohjelman myötä Ekamin harjoitusyritykset ovat mukana myös alueen omissa ja valtakunnallisissa yrittäjyyskilpailuissa. Keväällä 2015 Nuori Yrittäjyys ry:n ja Suomen Liikemiesten Kauppaopiston yhteistyössä järjestämä NY Uskalla Yrittää -finaali kokosi alueellisten kilpailujen voittajat Helsinkiin esittelemään yrityksiään, myymään tuotteitaan ja palveluitaan ja taistelemaan NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman voitosta. Ekamista Helsingin kilpailuun osallistui datanomiopiskelijoiden perustama yritys. NY Vuosi yrittäjänä ohjelman jälkeen opiskelija voi jatkaa yritysopintojaan esimerkiksi yritykselle tehtävien projektitöiden tai oman tuotekehityksen parissa.  

Yrittäjyyspolku räätälöityy opiskelijan tarpeisiin. Sen voi kulkea paitsi suorittamalla valmiina tarjottavia opintoja myös liittämällä eri opintokokonaisuudet omassa perheyrityksessä toimimiseen. Yrittäjyyspolku on monien mahdollisuuksien polku.