Ammatillisen koulutuksen vetovoima on hyvällä tasolla Etelä-Kymenlaaksossa – Yhteishaun tulokset Ekamissa

Pe 15.03.2019 16:00

Yhteishaku päättyi tiistaina 12.3.2019. Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymään kuuluvassa Etelä-Kymenlaakson Ammattiopistossa, Ekamissa, oli haussa 617 aloituspaikkaa syksyllä 2019 alkaviin ammatillisiin perustutkintoihin johtavissa koulutuksissa. Ensisijaisia hakijoita oli tänä vuonna 579, joka on hieman edellisen vuoden hakijamäärää (570) suurempi.

Aloituspaikkojen ja ensisijaisten hakijoiden suhdetta kuvaava vetovoimaluku oli 0,94 – Haminassa 0,9 ja Kotkassa 0,96. Etelä-Kymenlaakson lukioihin haki ensisijaisena vaihtoehtona yhteensä 390 hakijaa.

– Kun hakijamäärän suhteuttaa vuoden 2019 hakevan ikäluokan kokoon, voimme Ekamissa ilolla todeta, että yli 60% ensisijaisista hakijoista haki Ekamin ammatilliseen koulutukseen, toteaa rehtori ja kuntayhtymän johtaja Sami Tikkanen.

Ekamissa vetovoimaisimpia tutkintoja juuri päättyneessä yhteishaussa olivat logistiikka-alan, turvallisuusalan, talotekniikan, rakennusalan (maarakennuskoneenkuljettaja), sähkö- ja automaatioalan, hius- ja kauneudenhoitoalan sekä musiikkialan perustutkinnot.

Yhteishaun päätyttyä ammatilliseen koulutukseen voi edelleen hakeutua jatkuvan haun kautta. Ekami, kuten muutkin ammattiopistot, ottavat opiskelijoita sisään joustavasti ympäri vuoden.

– Opintojen aloitus on tänä päivänä joustavaa ja tavoitteellista. Pyrimme Ekamissa aidosti vastaamaan niin työelämän kuin opiskelijoiden yksilöllisiin tavoitteisiin. Kun uuden ammatin oppiminen tai ammattiosaamisen päivittäminen kiinnostaa, kannattaa Ekamiin olla aina yhteydessä, kertoo Tikkanen.

 

Lisätiedot
kuntayhtymän johtaja, rehtori Sami Tikkanen
Puh. 050 577 0993, sami.tikkanen (at) ekami.fi

Jaa

***