Ekami ja Zsar Outlet Village yhdistävät voimiaan

Ti 14.08.2018 15:15

Vaalimaalla rakenteilla oleva Suomen ensimmäinen outlet-kylä Zsar Outlet Village ja Ekami käynnistävät koulutusyhteistyön. Koulutusohjelmalla pyritään löytämään Zsariin tuleviin kansainvälisiin merkkiliikkeisiin osaavaa henkilökuntaa. Joulumarkkinoille aukeavan kylän rekrytoinnit ovat käynnistyneet, ja muun muassa Armani, Hugo Boss ja Lindt etsivät parhaillaan henkilökuntaa myymälöihinsä. Myös kylän ravintolat ja kahvilat tarvitsevat työntekijöitä niin keittiöön kuin tarjoiluun.

Ekamin ja Zsarin keskustelujen pohjalta Ekami on räätälöinyt erityisesti kansainväliseen muotiin ja asiakaspalveluun sekä kahvilapalveluihin soveltuvan koulutusohjelman. Se perustuu liiketoiminnan ja ravintola- ja catering alan perustutkintojen tutkinnonosiin sekä aivan uusiin alueellisiin tutkinnon osiin kansainvälisen muodin myynnistä ja ruokakulttuurin tuntemisesta. Koulutusohjelmaan sisältyy suomen-, englannin- sekä venäjän kielen intensiiviopiskelua opiskelijan tarpeiden mukaan.

”Koulutukseen haetaan erityisesti muodin, korujen ja urheiluvaatteiden myynnistä sekä kansainvälisestä asiakaspalvelusta kiinnostuneita ihmisiä. Koska koulutusohjelma on suunniteltu yhdessä Zsarin tarpeisiin, tuottaa se erinomaiset työllistymismahdollisuudet”, Ekamin rehtori Sami Tikkanen iloitsee.

Zsarin rakennustyöt Vaalimaalla ovat hyvällä mallilla. Tavoitteena on ensimmäisessä vaiheessa avata noin 45-50 liikettä.

”Zsarista tulee elämyksellinen ostoskohde, johon tullaan paitsi tekemään ostoksia myös viihtymään”, Zsar-hankkeen isä Sami Vainiomäki Zsar Oy:stä kertoo.

Zsar-hankkeen isä Sami Vainiomäen mukaan Vaalimaalle nouseva outlet-keskus tulee eroamaan merkittävästi tavallisista ostoskeskuksista.

Mittavan outlet-keskuksen työllistävä vaikutus alueelle tulee olemaan merkittävä.

”Aloitimme rekrytointikampanjoinnin jo keväällä ja saimmekin kerättyä paljon kiinnostuneita ihmisiä. Työntekijöitä tarvitaan kuitenkin jopa 400, ja haasteena on löytää riittävästi tehtäviin koulutettua ja kokenutta henkilöstöä”, sanoo Manne Tiensuu, Zsarin rekrytointipartneri Protem Oy:n toimitusjohtaja.

”Suurin osa auki olevista tehtävistä on asiakaspalvelutehtäviä. Tehtävät vaativat jonkin verran kielitaitoa, mutta erityisesti myynti- ja asiakaspalvelukykyä. Tehtävä vaatii aitoa kiinnostusta ja motivaatioita asiakaspalvelutehtäviin, kaikki muu on koulutettavissa. Haluamme kaikenlaisia hakijoita ikään ja sukupuoleen katsomatta, sillä eri liikkeet hakevat erilaisia työntekijöitä.”, Tiensuu jatkaa.

Omia työllistymismahdollisuuksia voi parantaa merkittävästikin käymällä Ekamin järjestämän koulutusohjelman.

”Kaikki Ekamin koulutusohjelmaan valitut hakijat pääsevät takuuvarmasti työhaastatteluun asti”, Tiensuu korostaa.

Seuraava koulutusohjelma alkaa syyskuussa. Koulutusohjelmaan voi hakea tästä linkistä.

”Koulutus on antanut hyviä tietoja kansainvälisestä asiakaspalvelusta. Koulutusohjelmassa on ollut myös käytännön harjoittelua työpaikalla tapahtuneen opiskelun kautta. Toivonkin, että saan työpaikan Zsarista”, parhaillaan koulutusohjelmassa opiskeleva Maria Mamina kertoo.

Manne Tiensuu Zsarin rekrytointipartneri Protem Oy:sta (vasemmalla) kiittelee Ekamia räätälöidyn koulutusohjelman järjestämisestä.

Jaa

***