Ekami käynnistää ateriajakelun etäopetuksessa oleville opiskelijoille

Pe 17.04.2020 12:00

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami käynnistää ateriajakelun etäopetuksessa oleville opiskelijoille, joilla on oikeus maksuttomaan ateriaan. Päätös tehtiin 16.4.2020 yhtymähallituksen kokouksessa. 

– Ekami on vastuullinen koulutuksen järjestäjä ja siksi meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on mahdollisimman hyvät edellytykset opiskella etänä poikkeustilanteen aikana. Säännöllinen ravinto on myös tärkeä osa opiskelijoidemme hyvinvointia, koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori Sami Tikkanen kertoo. 

Ruokakassit toteutetaan Ekamin oman ruokapalvelun henkilöstön voimin, ja kerralla jaetaan viikon lounastarpeet Ekamin Malmingin, Kotekon ja Haminan kampuksilla. 

– Kaikki ruuat pyritään toteuttamaan vähintään laktoosittomina saatavuuden mukaan, kertoo koulutuskuntayhtymän talous- ja hallintojohtaja Tuija Korpela

Ateriaoikeuden omaaville opiskelijoille lähetetään lähipäivinä Wilman kautta kysely, jossa selvitetään ateriatarvetta. Tavoitteena on käynnistää ruokakassien jakelu mahdollisuuksien mukaan tiistaina 28. huhtikuuta. 

Jakelua jatketaan poikkeustilanteen ajan, eli tämänhetkisen tiedon mukaan 13.5.2020 saakka. Ateriaoikeuden piirissä on noin 1900 perustutkinto-opiskelijaa. 

 

Lisätietoja 
kuntayhtymän johtaja, rehtori Sami Tikkanen 

Jaa

***