Ekami tarjoaa tukea Ukrainan sodan aikana

Ke 09.03.2022 08:15

Euroopassa käynnissä oleva Ukrainan sotatilanne koskettaa meitä kaikkia. Asiaan liittyvä uutisointi on runsasta ja laaja-alaista. Ukrainan tapahtumista voi ymmärrettävästi muodostua monenlaisia tuntemuksia, kuten esimerkiksi huolta, pelkoa, ahdistusta, kiukkua. Usein lähelle omaa arkea tulevat asiat voivat herättää voimakkaampia tuntemuksia. Vaikka Suomeen ei kohdistu sotilaallista uhkaa, tilanne on kuitenkin huolestuttava ja tunteita herättävä. Epävarmuuden keskellä on myös entistä suurempi tarve yhteisyydelle.

Ekami on monikulttuurinen opiskelu- ja työyhteisö, joka koostuu useiden eri kansallisuuksien edustajista. Siksi sota voi koskettaa opiskelijoitamme, valmennettaviamme ja henkilöstöämme myös henkilökohtaisesti. Tuntemusten kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan huolesta ja tuntemuksista on tärkeää keskustella. Järjestämme kaikille opiskelijoille ja valmennettaville keskusteluapua ja tukea yksilötasolla ja ryhmissä tarpeen mukaan. Opiskelijahuoltoon eli terveydenhoitajaan, psykologiin, kuraattoriin tai oppilaitospappiin kannattaa olla yhteydessä kaikissa huolta ja epävarmuutta aiheuttavissa asioissa. Henkilöstöllemme tarjoamme tukea ja keskusteluapua työterveyshuollon toimesta. 

Koulutuksen järjestäjänä pidämme yllä arjen rutiineja ja mahdollistamme turvallisen arjen kaikille opiskelijoillemme ja valmennettavillemme. Ekamissa emme salli syrjintää tai epäasiallista kohtelua missään muodossa. Ekami on paikka, jos voit oppia ja valmentautua turvallisin mielin kansallisuudesta riippumatta.
 

 

Muita kanavia ja linkkejä, jotka tarjoavat tukea Ukrainan tilanteen käsittelyyn:

Jaa