Ekamille hopeaa ammattitaidon Suomen mestaruuskisoista

Ma 24.05.2021 10:15

Tämän vuoden Taitaja tapahtuma oli Oulussa 18-20.2.2021. Koska tapahtuma järjestettiin koronaturvallisesti, niin todellisuudessa tapahtumassa kisailtiin 51 lajissa 13 paikkakunnalla 360 opiskelijan voimin.

Oulussa järjestettäviin finaaleihin osallistujat valittiin semifinaalien kautta, jotka pidettiin tammi-helmikuun taitteessa. Näihin semifinaaleihin Ekamilla osallistuttiin useammallakin alalla, mutta finaaleihin tiensä selvittivät seuraavat opiskelijat: tarjoilijat Nelli Kortelainen ja Siiri Ahvenainen sekä infrarakentamisen Jere Leinonen ja Jani Koivula.

Kisojen slogan oli ”Säteile Taitoa” ja sitä siellä todella säteiltiin. Kolmeen päivään mahtui aivan huikeita onnistumisia ja taidon näytteitä. Joukkoon mahtui myös pieniä epäonnistumista ja sen myötä mielipahaa sekä turhautuneisuutta. Ennen kaikkea niihin kuitenkin mahtui aimo annos ammattitaitoa ja osaamista sekä itsenä ylittämistä. Kokemuksena nämä päivät olivat varmasti niin opiskelijoille kuin huoltajillekin mielettömät ja mieleenpainuvat. Huoltajat Anneli Sagulin ja Mika Lindholm ovat erittäin tyytyväisiä suojattiensa suorituksiin ja sijoituksiin.

Päivät olivat pitkiä ja toivat mukanaan yllätyksiä myös huoltajille. Kisojen katsomisen sijaan tänä vuonna verkostoiduttiin toisten oppilaitosten edustajien kanssa.  Infrarakentamisen huoltajalle Lindholmille kisat toivat yllätysroolin tuomarina, mikä antoi uuden perspektiivin kisakokemukseen.  Tänä vuonna pitkään taitajatuomarina, edellisissä kisoissa päätuomarina toiminut Sagulin, sai nauttia rauhassa kisatunnelmasta.

Ekamin opiskelijoiden sijoitukset:

Tarjoilijat:                                                      

  • Nelli Kortelainen - Hopeaa                                                                              
  • Siiri Ahvenainen - 6 sija                                      

Infrarakentaminen:

  • Jere Leinonen - 6 sija
  • Jani Koivula - 7 sija

Taustatietoa tapahtumasta:

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan ammattitaidon alle 22-vuotiaiden Suomen mestaruuksista. Kolmipäiväisessä suurtapahtumassa nähdään myös erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja sekä mittelöidään yläkoululaisten teknisiä sekä kädentaitoja testaava Taitaja9-kilpailu. Mukana on myös ikärajattomia lajeja (floristi, puhdistuspalvelu, huonekalupuuseppä, viherrakentaminen ja infrarakentaminen), joissa ei ole yläikärajaa.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman teemat olivat yhdessä tekeminen, yhdenvertaisuuden edistäminen, elinikäinen oppiminen ja vastuullisuus.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjestivät Pohjois-Suomen ammatilliset oppilaitokset yhteistyökumppaneineen. Päävastuu tapahtuman järjestämisestä oli Koulutuskuntayhtymä OSAOlla. Suomessa ammattitaitokilpailutoimintaa koordinoi Skills Finland ry.

Lisätietoja:

 

Anneli Sagulin

matkailu-, ravitsemis- ja elintarvikealan tiimipäällikkö

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto

p. 044 712 9267

anneli.sagulin@ekami.fi

 

Jaa

***