Ekamin kiltakoulut palkitsivat ansioituneita opiskelijoitaan

Pe 09.03.2018 08:00

Ekamilla on puolen vuoden sisällä käynnistynyt kolme kiltakoulua: Datakilta Original, Kokkikilta sekä Tarjoilijakilta Original. Hienosti sujuneen käynnistymisvaiheen myötätuulessa kiltakoulut halusivat palkita ansioituneita opiskelijoitaan kunniakirjoin Kiltakoulujen Hehkutustilaisuudessa Kotekon kampuksella 8.3.2018.

- Opiskelijoiden onnistumisia ei voi koskaan hehkuttaa liikaa, Kiltakoulujen käynnistämisessä mukana ollut projektipäällikkö Hilkka Huisko perustelee.

Kukin kiltakoulu valitsi yhden palkittavan opiskelijan. Datakilta Original palkitsi Riku Kujalan (HDa17), Tarjoilijakilta Original palkitsi Miisa Simontaipaleen (KHot15B) ja Kokkikilta palkitsi Eeva Mäenpään (KHot15A). Kunniamaininnan saaneita opiskelijoita kuvattiin kannustaviksi, aktiivisiksi, itseohjautuviksi.

Lisäksi Kokkikilta halusi antaa kunniamaininnan Haminan kampuksella opiskeleville hotelli-, ravintola- ja cateringalan ryhmille HHot16 ja HHot17. Ryhmiä kiiteltiin siitä, että ne toimivat tiiminä, jossa jokainen jäsen antaa panoksensa ja sitoutuu tiimin toimintaan.

- Palkitut opiskelijat ja ryhmät edustavat tulevaa ammattialaansa esimerkillisesti, tilaisuudessa kaksi kunniakirjaa myöntänyt matkailu- ja ravitsemisalan tiimipäällikkö Anneli Sagulin kehaisee.

- Tämä kunniakirja tuli kyllä ihan yllätyksenä, kaikki kolme palkittua opiskelijaa toteavat yhteen ääneen. Opiskelijat pohtivat, että kunniakirja on varmasti iso plussa tulevaisuudessa työnhaussa.

- Kiltakoulutoiminnan myötä opiskeluun on tullut enemmän asiakastöitä. Vapaus, mutta myös vastuu omien opintojen suorittamisessa ovat kasvaneet, Kujala avaa kiltakoulun eroa tavanomaiseen ammattiopiskeluun.

Vastuu ulottuu opiskelijan omista opinnoista myös koko ryhmän toimintaan.

- Kiltakoulussa opiskelijat tukevat myös toinen toistaan, Mäenpää summaa.

Palkitut kiltaopiskelijat Eeva Mäenpää, Miisa Simontaival ja Riku Kujala.

Kiltakoulujen Hehkutustilaisuudessa oli paikalla runsaasti kiltakoulujen opettajakuntaa.

Jaa

***