Ekamin lähihoitajapäivä tarjosi monipuolista ja modernia toimintaa.

Ke 20.10.2021 17:00

Ekamin Lähihoitajapäivä 20.10.2021 Katariinan kampuksella Kotkassa tarjosi kattavaa ohjelmaa Ekamin sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. Tänä vuonna Lähihoitajapäivä toteutettiin Ekamin omille opiskelijoille, mutta tavoitteena on järjestää tapahtuma laajemmalle kohderyhmälle tulevina vuosina.

 

Päivän teemana oli jaksaminen ja yhteisöllisyys. Lähihoitajapäivän tarkoitus oli esitellä vastikään sote-alan perustutkinnossa aloittaneille opiskelijoille osaamisaloja, ammattiliittojen toimintaa sekä opiskelijatoimintaa. Pian valmistuvat sote-alan opiskelijat kertoivat uusille oppijoille hyvin ammattimaisin ottein koulunkäynnistään ja työllistymisestään alalle.

 

Hoivarobotti Zora kiersi luokissa esittäytymässä ja nousi päivän vetonaulaksi hellyttävällä olemuksellaan. 50 senttiä korkea robotti on opiskelijoiden työkaveri ja oivallinen apuri, joka pystyy moneen. Se mm. avustaa hoivatyössä kertomalla tarinoita, tanssimalla ja ohjaamalla jumppatuokioita. Ekamin oma Zora on vieraillut päiväkodeissa ja saanut paljon positiivista palautetta kehitysvammaisilta ja vanhuksilta. Ekamin digitutorit ovat avustaneet hoivarobotin ohjelmoinnissa ja samalla tutustuneet hyvinvointiteknologiaan.

    

Kuva 1: Hoivarobotti Zora poseeraa yhdessä opiskelijoiden kanssa.             

Kuva 2: Tietoa ja apua opiskelijoille tarjoavat Etsivä nuorisotyö Findersin kampusetsivä Mari Ukkonen, kuraattori
Taru Ström ja opiskelijatoiminnan ohjaaja Sisko Eskelinen.

 

Ekami on mukana Turvallinen koti -hankkeessa yhdessä Kymsoten ja Kouvolan seudun ammattiopiston, KSAO:n  kanssa. Katariinan kampukselta löytyy simulaatiohuone eli ns. älykoti nimeltään Kotola. Kotola toimii Elisan digihoiva-laitteilla, jotka ovat käytössä Kymsoten kotihoidossa. Kotolan sensorit valvovat mm. jääkaapin, sängyn ja muiden asumisen kannalta olennaisten kohteiden toimintaa.

Simulaatiohuone Kotola on harjoittelutila, jossa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan erilaisia käytännön tilanteita. Kotola on käytössä myös Kymsoten työntekijöille harjoittelua varten. Simulaatiotilaa tarkkaillaan viereisestä huoneesta näytöltä eri kulmista ja tummennetun ikkunan takaa. Simulaatiohuoneen toimintaa voi myös seurata erillisestä luokkatilasta ison näytön kautta, jolloin opetustilanne simulaatiotilassa saadaan hyödynnettyä todella tehokkaasti.

    

Kuva 3: Opiskelijat harjoittelivat käytännön hoivatilannetta simulaatiohuone Kotolassa.

Kuva 4: Simulaatiohuonetta tarkkaillaan viereisestä huoneesta.

 

    

Kuva 4 ja kuva 5: Lähihoitajapäivä -tapahtumassa esittäytyivät sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöt Tehy ja Super.

Jaa