Ekamin logistiikka-ala osallistui koulutus- ja rekrypäivään Kouvolassa

Ke 02.10.2019 16:45

Logistiikka-alan koulutus- ja rekrypäivä järjestettiin keskiviikkona 25.9.2019 Kouvolan Kaupungintalolla. Tapahtuman järjesti Tulevaisuuden osaajat logistiikka-alalla -hanke, jonka osatoteuttajana Ekami toimii. Hankkeen tarkoitus on parantaa alan tunnettavuutta, lisätä koulutuksen vetovoimaa ja päivittää koulutus vastaamaan tulevaisuuden yritysten tarpeita. Kymenlaaksolla on tärkeä logistinen merkitys Lännen ja Idän välillä niin tiellä, merellä kuin rautatiellä. Hankkeen päävetäjänä toimii Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, ja hanke toteutetaan Hämeen ELY-keskuksen myöntämällä Euroopan sosiaalirahaston rahoituksella.
 

Kouvolan kaupungintalolle oli saapunut paljon logistiikasta kiinnostuneita ihmisiä.

Kouvolan kaupungintalolle oli saapunut yhdeksäntoista logistiikan alan toimijaa, joiden joukosta löytyi niin koulutuksien tarjoajia, paikallisia yrityksiä kuin isoja valtakunnallisia yrityksiä. Myös yleisö oli löytänyt tapahtumapaikan, ja koko neljän tunnin kestävän tapahtuman aikana Kouvolan kaupungintalon saliin oli eksynyt ihmisiä kuin KooKoon keskiviikkopeliin!

Ekamin logistiikka oli tuonut omalle näyttelypisteelleen nosturisimulaattorin, jossa yleisö sai kokeilla kuorma-auton lastaamista eri painoisilla lasteilla. Kuten opiskelijamme tietävät, kyseessä ei ole helppo tehtävä, ja valitettavasti moni kokeilija joutui katselemaan kyljellään olevaa kuorma-autoa. Vanha sanonta "harjoittelu tekee mestarin" pätee myös lastaamisessa. Ekamissa opiskellaan paljon hyödyntäen erilaisia simulaattoreita sekä verkko-oppimisalusta Itslearningia. Näin opiskeltavat asiat on helpompi oppia ja opiskelu on nykyaikaista.
 

Simulaattori oli kovassa käytössä koko tapahtuman ajan.

Tapahtuma oli myös hyvä tilaisuus verkostoitua alan toimijoiden kanssa ja pysyä kärryllä alan uusimmista trendeistä. Tapahtuma toimi myös hyvänä tilaisuutena etsiä logistiikka-alan töitä. Aktiivinen yhteydenpito ja kyseleminen erilaisissa tapahtumissa onkin työnhakijan kannalta tärkeää, sillä työnantajat pitävät oikeanlaista asennetta todella tärkeänä työntekijän ominaisuutena. Käyntikortit vaihtoivat omistajiaan ja yleinen ilmapiiri tapahtumassa oli positiivinen ja innovoiva. Tapahtuman aikana syntyi toimijoiden kesken erilaisia yhteistyömalleja, joissa Ekami tulee myös olemaan mukana tulevaisuudessa.
 

Logistiikan uudet rollupit olivat Kouvolassa esillä.

Kotkassa voi suorittaa monen tason logistiikan tutkintoja, joita ovat esimerkiksi logistiikan perustutkinto ja -insinööritutkinto – tai vaikka molemmat väyläopintojen avulla! Ekamissa voi opiskelella perustutkinnon, jossa pystyy erikoistumaan joko varastopalveluiden opintoihin tai kuljetuspalveluiden opintoihin. Ammattiopiskelun aikana opiskelijat ovat oikeutettuja opiskelemaan avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden suorittaminen avaa mahdollisuuden päästä opiskelemaan ammattikorkeakouluun logistiikan insinööriksi. Tästä linkistä voit lukea lisää jatkoväyläopinnoista.

Tapahtumassa olivat mukana: 

VR Transpoint
Tulli
Kuljetus Saukkonen Oy
Leanware
Go On-Yhtiöt
Nurminen Logistics Oy
Adecco
Aito Hand Held Oy
HaminaKotka Satama Oy
KRAO
Aikuiskoulutuskeskus Kouvola
Kouvola Innovation Oy
TE-palvelut
Ksao
Ekami
Xamk

 

Teksti ja kuvat: Tulevaisuuden osaajat logistiikka-alalla -projektivastaava ja päätoiminen opettaja Antti Avelin

Jaa

***