Ekamin rakennus- ja pintakäsittelyala pyrkii kehittymään kiltamaiseen suuntaan

Pe 20.04.2018 08:30

Ekami on mukana valtakunnallisessa Kiltakoulu-verkostossa ja Ekamissa toimiikin jo kolme kiltaa: Datakilta Original, Kokkikilta ja Tarjoilijakilta Original. Kiltakouluissa korostuu opiskelija- ja työelämälähtöisyys sekä yksilölliset opintopolut, joiden toteuttamista tuetaan hyödyntämällä digitalisaatiota , tiimityötä  ja tiimioppimista, aitoja työelämän projekteja ja yrittäjämäistä työotetta. Killoissa nuoret ja aikuiset oppivat yhdessä yli ammattirajojen. Nyt myös Ekamin rakennus- ja pintakäsittelyala kehittää toimintaansa voimaakkaasti kiltamaiseen suuntaan.

Mentorointia Edupolista

Torstaina 19.4.2018 Ekamin rakennus- ja pintakäsittelyalaan, sekä heidän työelämälähtöisiin oppimisympäristöihin oli tutustumassa kolme Porvoon Edupolin Raksakillan mentor-opettajaa. Vierailijat olivat vaikuttuneita sekä uudisrakennuskohteesta Kotkan Räskissä että Ekamin Kotekon kampuksen E-siiven laajasta korjausrakentamiskohteesta. Räskiin uudisrakennuskohteena valmistuvan pientalon on päättötyönään suunnitellut Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelija ja alun toteutuksessa on ollut mukana myös ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Käytännön toteutuksesta vastaavat Ekamin opiskelijat opettajiensa johdolla.  Räskin talotyömaa ja Kotekon kampuksen korjausrakentamiskohde toimivat oppimisympäristöinä sekä talonrakennuksen, pintakäsittelyn, talotekniikan että sähköalan opiskelijoille.

Yhteistyöllä kohti kiltaa

OPH:n rahoittamassa Killat avoimesti verkossa -valtionavustushankkeessa tiivistetään oppilaitosrajoja ylittävää yhteistyötä ja pyritään jakamaan alakohtaisia oppimateriaaleja. Ekamin ja Edupolin opettajien yhteisen päivän aikana yhteiset toteutusideat ja rakennusalojen kehittäminen kiltamaiseen, ammatillisen koulutuksen reformin linjausten mukaiseen suuntaan etenivät taas yhden askeleen!

Jaa

***