Ekamissa alkaa ensimmäinen Ilmalämpöpumppuasentajan pätevyyskoulutus

Pe 02.08.2019 15:45

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymässä Ekamissa käynnistyy 1.9.2019 ensimmäinen ilmalämpöpumppuasentajan pätevyyskoulutus, alle 3 kg kylmäainetta sisältävät laitteet. Oppisopimuskoulutuksena suoritettava koulutus on osa talotekniikan perustutkinnossa suoritettavaa tutkinnon osaa, johon kuuluu pienkylmälaitteiden ja ilmalämpöpumppujen asentaminen. Koulutuksen hyväksytysti suorittanut voi hakea Tukesin pätevyyttä voidakseen toimia ilma- ja maalämpöpumppujen asennustehtävissä.

– Osaajista on tällä hetkellä pulaa ja koulutusta on kyselty meiltä monelta taholta. Kylmäainetta sisältävien laitteiden asennus, kunnossapito, huolto, korjaaminen, käytöstä poistaminen, vuototarkastus ja talteenotto vaativat Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin myöntämän kylmäalan pätevyyden, kertoo Ekamin tiimipäällikkönä toimiva Juha Attenberg.
 

Koulutus soveltuu sähkö- tai LVI-alan asentajille, jotka työskentelevät nyt tai tulevaisuudessa kylmäalalla tai yrittäjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa lämpöpumppujen asentamiseen. Koulutus sopii myös
pohjakoulutukseksi kylmäalalle aikoville henkilöille. Oppisopimus mahdollistaa harjoittelun työpaikoilla – Ekamissa lähipäiviä kertyy kuusi. Koulutus on myös mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan Ekamissa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Ekamin työvalmentaja Mikko Heikkilä on yksi koulutukseen osallistuvista.
– Valmistuin Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta heinäkuun lopussa ja sain heti työpaikan Ekamista. Samalla minulle tarjottiin mahdollisuutta suorittaa ilmalämpöpumppuasentajan pätevyyskoulutus oppisopimuksella ja lähdin totta kai mukaan. Ala on kehittyvä, eikä kylmälaiteasentajille tule työt loppumaan, Heikkilä sanoo.

 

Lisätiedot:

Tiimipäällikkö Juha Attenberg
Koulutuksen nettisivut: ekami.fi/ilmalampopumppuasentaja

 

Jaa

***