Joukko Ekamin opiskelijoita kisaa ammattitaidon SM-kisojen semifinaaleissa

To 21.01.2021 10:00

Viimeiset viikot ovat olleet vipinää ja vauhtia sekä uuden hakemista ja oppimista. Joukko Ekamin opiskelijoita ja opettajia ovat aloittaneet valmentautumisen ammattitaidon SM-kisoihin, eli Taitaja-kisoihin.

Taitaja-kilpailu on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Siinä ratkotaan yli 40 ammattialan suomenmestaruudet. Kilpailussa opiskelijat suorittavat erilaisia omaan alaan liittyviä tehtäviä. Tapahtuma järjestetään joka vuosi. Kilpailu koostuu semifinaaleista ja finaalista. Semifinaalit järjestetään tänä vuonna poikkeusjärjestelyin: Ekamilaiset kisaavat tammi-helmikuussa järjestettävissä semifinaaleissa Kotekon ja Malmingin kampuksilla sekä Sutelan Prismassa. Semifinaaleissa menestyneet opiskelijat pääsevät Taitaja-finaaliin, joka järjestetään toukokuussa Oulussa.

Lajeista ensimmäisenä aloittaa perjantaina 22.1.2021 asiakaspalvelu ja myynti. Valmentaja Katja Välimaa on kilpailijoiden Susanna Vehmas, Sini Toikkanen, Lauri Kurki ja Sisu Häkälä kanssa kyseisen päivän työelämälähtöisesti Sutelan Prismassa esittelemässä kilpailutehtävään liittyvää tuotetta ja jokainen tekee esittelystä henkilökohtaisen kilpailusuorituksen.

Helmikuun alussa 2.2.2021 Kotekon kampuksella jatkavat kisaamista yrittäjyys-lajissa valmentajan Anne Kainlaurin johdolla parilajina toteutettavan kilpailun, johon kisakokemusta lähtevät hakemaan Mea Heikkilä ja Vilma Rantakallio. Heidän päivä päättyy yhteisen presentaation esittelyyn liiketoiminnastaan, joka esitetään verkon välityksellä tuomaristolle. Samana päivänä leipuri-kondiittori kilpailijat Aino HäyryHanna Selberg ja Iida Sahari tuovat koulun käytäville leivonnaisten tuoksua ja päivän onnistumiseen on vaikuttanut valmentaja Jari Elonen.

Keskiviikkona 3.2.2021 matkailu-lajin valmentaja Airi Leino on koutsannut kisaajat Minttu Kukkolan ja Kaapo Notkolan toteuttamaan kokonaisvaltaisen matkasuunnitelman, joka myös kuvataan tuomareille lähetettäväksi.  Samana päivänä tarjoilijakilpailijat Nelli Kortelainen ja Siiri Ahvenainen odottavat asiakkaita Italiaistyyliselle lounaalle. Tähän liittyviä harjoituksia harjoitellaan viikoittain, valmentajana Paula Helakorpi.

Viikon huipennus tapahtuu torstaina 4.2.2021 Malmingin kampuksella, infrarakentaminen - lajin maansiirtokoneiden ääreen saapuu kilpailijat Jani Koivula, Jere Leinonen, Benjamin Tasa ja Lassi Kirppu. Valmentaja Mika Lindholm.

Osassa lajeissa kilpailutehtävien arviointiin liittyy videointia tai valokuvausta. Tästä yhteistyöstä saamme kiittää Rannikkopajojen Markku Pihlajaa ja Kimmo Posaa sekä heidän opiskelijoita.

Mukana kilpailutehtävien onnistumisissa on myös oman alan opettajakollegoita, mm. tuomaritoiminnassa (Jarmo Mäkelä, Jari-Pekka Rantala, Antti Harju ja Pia Einamo-Urpalainen) Menukokonaisuuden taustalla kokkiopiskelijoita ohjaavat Hanna Arminen ja Kai Hannunen.

Toivotetaan kilpailupäivään osallistuville jännittävää päivää ja onnistumisen tunteita. Tsemppiä! 

Jaa