Käytännönläheistä opiskelua – sain tutkinnon tekemällä tuttua työtäni

Ke 03.06.2020 15:15

Kun Joanniina Ahon, eli Ninnin työpaikalla, S-market Tornionmäessä loppuvuodesta 2018 alettiin kysellä, kiinnostaisivatko liiketalouden merkonomiopinnot, tarttui Ninni heti tilaisuuteen.

Hakeutuminen ja haastattelut sujuivat sukkelasti ja opinnot päästiin aloittamaan tammikuun alussa 2019 yhdessä innokkaiden kollegoiden kanssa. Kokonaisuus suunniteltiin yhdessä Ekamin yhteistyökumppanin Kymen Seudun Osuuskaupan kanssa ja toteutettiin oppisopimuskoulutuksena.

Toukokuun lopulla Ninni saattoi tyytyväisenä todeta kaikkien Liiketoiminnan perustutkinnon, eli tututummin merkonomiopintojen näyttöjen tulleen suoritetuksi, vieläpä erinomaisin arvosanoin.

"Se oli helpompaa, mitä etukäteen ajattelin."

Kirjalliset työt ovat aina olleet minulle hankalia, mutta nämä opinnot olivatkin hyvin käytännönläheisiä. Työpaikkaohjaajani Marjatta Hölsö auttoi ”sanoittamalla” tutkinnon perusteita auttaen huomaaman, miten työtehtäväni liittyivät tutkinnon vaatimuksiin.

Tutkinnon näytöt olivat pitkälti työtehtäviä, joita olen pitkään tehnyt asiakaspalvelu- ja myyntityössä, KSO:lla jo 13 vuotta työskennellyt Ninni summaa. Niinpä opinnot sujuivatkin Ninnille sopivassa tahdissa varsin rivakasti.

Ninni täyttää hyllyä maitotuotteilla.

Etukäteen eniten ehkä jännittivät vieraiden kielten, englannin ja ruotsin opinnot, mutta jälkikäteen ajateltuna eivät nekään olleet kovin vaikeita, harjoitus ja avopuolison sukukin hieman auttoivat matkan varrella.

Tehtäviä pystyi Korona-aikana tekemään hyvin itselleen sopivana aikana verkossa ja opettajilta sai heränneisiin kysymyksiin heti vastauksia. Työkaveritkin auttoivat tekemällä asiakaskyselyitä palvelumuotoilun tutkinnon osaan.

Ninnin tutkintotodistus on postissa vasta matkalla. Korona on sen verran sotkenut suunnitelmia, ettei äidin toivomia juhlia ole vielä voinut suunnitella, niiden aika on ehkä myöhemmin.

Valmistuvia on tarkoitus juhlistaa myös Ekamissa, kunhan tilanne sen sallii, ihan oikeilla valmistujaiskahveilla kakun kera.

Ninni oli valmistumispäivänään S-market Tornionmäessä töissä.

 

Teksti ja kuva: koulutussuunnittelija Marjut Sakki

Jaa

***