Koronatartuntoja Ekamissa

Pe 22.10.2021 14:15

Ekamissa epidemian tilanne on edelleen tasainen. Tällä viikolla on todettu neljä koronatartuntaa (talotekniikka-alan opiskelija / Malminki, autoalan opiskelija x 2 / Hamina ja vaatetusalan opiskelija, Hamina). Vaatetusalan tartunnasta on seurannut enintään kolme altistumista (18.10.2021). Altistuneiden määrä on pysynyt vähäisenä maskien käytön johdosta. Kymsoten tartuntatautien jäljitys on kontaktoinut altistuneet ja arvioinut mahdollisen karanteenin tarpeen.  

Kymsoten ohjeen mukaan Kymenlaaksossa suositellaan edelleen maskin käyttöä erityisesti toisen asteen opiskelijoille, koska alueella on esiintynyt koronatartuntoja nuorten ikäryhmissä ja samassa ryhmässä on myös alueen alhaisin rokotekattavuus. Suositus koskee erityisesti opiskelijoita, joilta puuttuu täysi rokotussuoja.

Ekamissa jatketaan toimintaa voimassa olevien ohjeiden mukaisesti. Peruste ohjeistusten jatkolle on myös ensiviikolla alkava syysloma, joka voi vaikuttaa koronatartuntojen kasvuun loman jälkeisellä viikolla. Ohjeistuksen mukaisesti kannustetaan opiskelijoita maskin käyttöön ja hygieniaohjeiden noudattamiseen sekä järjestetään toiminta väljästi. Henkilöstöä koskee työnantajan antama maskin käyttöä koskeva määräys. Opiskelijoilla ja valmennettavilla on maskin käyttöön suositus kampuksilla ja luokissa. Työvaltaisissa oppimisympäristöissä opiskelijoilla ja valmennettavilla on työturvallisuuslain mukaisesti velvoite maskinkäyttöön. Rajoituksia tarkastellaan viikoittain ja niihin tehdään muutoksia Kymsoten ja työnantajan riskinarvioinnin perusteella.

 

Lisätietoja,
 
Sami Tikkanen
Kuntayhtymän johtaja, rehtori
puh. +358 50 577 0993
sami.tikkanen(a)ekami.fi

Jaa