Koronaviruksen aiheuttamat varautumistoimenpiteet Ekamissa 13.3. alkaen

Pe 13.03.2020 13:30

Ekami toimii vastuullisena työnantajana ja opiskelupaikkana ja haluaa turvata henkilöstön, opiskelijoiden ja valmentautujien terveyttä myös koronavirusaikana.

Seuraamme tilannetta ja THL:n ohjeistusta. Jaamme tietoa käsienpesun ja hygienian tärkeydestä Intrassa, Wilmassa, infonäytöillä, wc-tiloissa ja ilmoitustauluilla. Kampuksien pääauloista löytyy käsidesiautomaatteja.

Ammatillinen koulutus, työpajatoiminta sekä etsivä nuorisotyö jatkuvat toistaiseksi normaalisti. Mikäli tilanne muuttuu ratkaisevasti, voivat terveysviranomaiset antaa oppilaitoksia koskevia määräyksiä, joita Ekami noudattaa.

Olemme päättäneet toistaiseksi lopettaa talon ulkopuolelle suuntautuvat kokoukset, seminaarit ja koulutukset sekä ulkomaille tehtävät työmatkat ja opiskelijoiden kansainvälisen liikkuvuuden. Emme ota toistaiseksi vastaan vierailudelegaatioita.

Ulkomailta palaavat opiskelijat, valmentautujat ja henkilöstö ohjeistetaan olemaan 2 viikon ajan etätöissä tai etäopiskelussa. Edellä mainitussa tapauksessa on oltava yhteydessä esimieheen, opettajaan tai valmentajaan etukäteen ja sovittava järjestelyistä. Sama ohje pätee, mikäli samassa taloudessa asuva palaa ulkomailta.

Ekamin tilaisuudet ja tapahtumat, joissa on mukana ulkopuolisia osallistujia, perutaan, siirretään tai järjestetään verkon välityksellä, esim. Skype- tai Teams-kokouksena. Ekamin järjestämät ja Ekamin tiloissa järjestettävät tapahtumat on peruttu toukokuun loppuun asti.

Koulutusaloilla on varauduttu opetuksen toteuttamiseen etäopiskeluna. Työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa noudatetaan työnantajan antamia ohjeistuksia.

Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja ohjeet ovat voimassa toistaiseksi.

Jos epäilet koronavirustartuntaa

  • Soita kansalliseen päivystysapuun 116 117 tai oman sairaalasi/terveyskeskuksesi päivystykseen.
  • Ota aina ensin puhelimitse yhteys, josta saat tarkemmat ohjeet hoitoon hakeutumiseen. 

Virukselta suojautumisen tärkein toimenpide on edelleen hyvä käsienpesu vedellä ja saippualla, tarvittaessa käytä myös käsidesiä.  Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. 

Opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot löydät verkkosivultamme Opiskelijaterveydenhuolto

Lisätiedot:
Kuntayhtymän johtaja, rehtori Sami Tikkanen

Jaa