Kotkan Telinevoimistelijat ry panostaa osaavaan henkilökuntaan oppisopimuskoulutuksella

Pe 09.10.2020 09:00

Sellaisilla aloilla, joiden koulutusta ei järjestetä suoraan omalla paikkakunnalla, osaavan työvoiman löytäminen voi olla hankalaa. Tällöin ratkaisu voi olla oppisopimuskoulutus.  Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija voi suorittaa mitä tahansa ammatillista tutkintoa tai tutkinnon osaa paikkakunnasta riippumatta. Hyvä esimerkki tällaisesta alasta on liikunta-ala.

Kotkan Telinevoimistelijat ry:llä on tällä hetkellä kaksi oppisopimusopiskelijaa. Seuraan päätettiin ottaa oppisopimusopiskelijoita, koska valmiita valmentajia löytyy hyvin vähän. Seuran kasvun kannalta valmentajia on kuitenkin oltava riittävästi saatavilla.

- Oppisopimus sopii tällaiseen opiskeluun mainiosti. Opittuja asioita voi soveltaa heti käytännössä ja käytännön haasteisiin saa koululta tukea, seuran puheenjohtajana ja oppisopimusopiskelijoiden työpaikkaohjaajana toimiva Timo Ojala toteaa.

- Olen itse opiskellut oppisopimuksella ja nähnyt sen hyvänä tapana lisätä osaamista. Koulutusmuodon parhaita puolia on opitun hyödyntäminen nopeasti työelämässä. Parhaassa tapauksessa koko organisaatio oppii opiskelijoiden kanssa, Ojala sanoo.

Oppisopimuskoulutuksen hyviä puolia ovat Ojalan mukaan myös joustavuus, kustannustehokkuus ja henkilökohtaistamisen mahdollisuudet.

Harrastuksesta ammatti

Toinen Kotkan Telinevoimistelijoiden oppisopimusopiskelijoista on Elisa Hämäläinen. Hän suorittaa liikunta-alan perustutkintoa. Hämäläinen valmensi seurassa tuntityöntekijänä, kun Ojala ehdotti hänelle oppisopimuskoulutusta.

- Olin kyllä kuullut oppisopimuskoulutuksesta, mutta en tiennyt siitä juuri mitään, Hämäläinen sanoo.

Liikunta-alalle käytännönläheinen oppisopimusopiskelu sopii Hämäläisen mielestä erityisen hyvin. Työtä oppii parhaiten tekemällä.

Elisa Hämäläinen poseeraa liikuntahallilla

Elisa Hämäläinen valmentaa Kotkan Telinevoimistelijoissa kaikenikäisiä voimistelijoita.

Hämäläinen valitsi liikunta-alan, sillä telinevoimistelu on hänelle lähellä sydäntä. Hämäläisellä on itsellään taustaa telinevoimistelussa sekä rytmisessä voimistelussa.

- Haluan kasvaa ja kehittyä lajin parissa. Tulevaisuudessa haluan toimia telinevoimisteluvalmentajana, Hämäläinen kertoo.

Ojala luonnehtii seuran molempia oppisopimusopiskelijoita rohkeiksi, ennakkoluulottomiksi ja asiakaspalveluhenkisiksi. Aiemmin seuralla ei ole ollut oppisopimusopiskelijoita.

- Oppisopimusopiskelu sopii mielestäni ahkeralle, motivoituneelle ja itsenäisestä opiskelusta suoriutuvalle opiskelijalle, Hämäläinen tuumaa.

Jaa