Logistiikka-ala kiertelee Etelä-Kymenlaakson kouluja

To 02.01.2020 15:00

Ekamin logistiikka-ala sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Tulevaisuuden osaajat logistiikka-alalla -hankeporukka on kierrellyt Etelä-Kymenlaakson yhdeksäsluokkalaisten luona kertomassa logistiikan "ilosanomaa". Ennen joululomaa logistiikan "neljä viisasta ihmistä" kävivät Helilän, Vehkalahden, Huutjärven ja Langinkosken kouluilla tapaamassa tulevaisuuden logistiikka-alan osaajia. Ansaitun joululoman jälkeen vuorossa ovat ainakin Kotkansaaren sekä Karhuvuoren koulut.

Oppilaat Vehkalahtisalissa seuraamassa logistiikkaalan esittelyä.

Vehkalahden koululla kaikki yhdeksäsluokkalaiset olivat kokoontuneet Vehkalahtisaliin.

Kouluvierailujen tarkoitus on lisätä logistiikka-alan tunnettuutta peruskouluissa. Lisäksi ysiluokkalaisille kerrotaan opiskelumahdollisuuksista logistiikan parissa. Ysiluokkalaisten ensimmäinen mahdollisuus suunnata alalle on kevään yhteishaussa 18.2.–10.3.2020, jossa voi hakea suorittamaan logistiikan perustutkintoa, joko varastopalveluiden tai kuljetuspalveluiden tutkintoa.

Koulukierrokset eivät ole olleet pelkästään yksinpuhelua, sillä yhdeksäsluokkalaiset ovat täyttäneet digitaalista kyselyä samalla, kun he ovat kuunnelleet tietopakettia logistiikasta. Xamkin logistiikan opinnäytetekijä kokoaa kevään aikana vastauksista opinnäytetyön, jonka yksi tutkimuskysymys on miten hyvin ja mitä ysiluokkalaiset tietävät logistiikka-alasta. Opinnäytetyö tuo varmasti arvokasta tietoa logistiikan parissa työskenteleville. Näin pystymme auttamaan jo peruskoululaisia mahdollisissa pulmatilanteissa, joista kevään yhteishaku on varmasti yksi ensimmäisistä.

Vahvuus-kortit mm. viisaus, laajempi merkitys, luonteenlujuus, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, kohtuullisuus

Jokainen yhdeksäsluokkalainen sai mukaansa vahvuus-kortin.

Logistiikan esittelemisen lisäksi vierailuilla perehdytään tulevaisuuden muuttuvaan työelämään, jossa työtehtävät ja jopa toimialat voivat vaihtua kesken työntekijän työhistorian. Logistiikka-ala on niin monimuotoinen ja sitä löytyy suurimmalta osalta eri toimialoista, joten logistiikka-alan opinnot luovat hyvän pohjan tulevaisuuden työelämälle. Hyvät logistiikkataidot, ja varsinkin hyvä asenne, vievät työelämässä eteenpäin.

Toinen tärkeä tulevaisuuden työn piirre on omien vahvuuksien tunnistaminen, jonka takia jokainen yhdeksäsluokkalainen saa tunnilta pois lähtiessään valita hankkeen vahvuuskortin omalta vahvuusalueeltaan. Kun työntekijä ymmärtää omat vahvuutensa, on sopivien työtehtävien ja -roolien löytyminen tulevaisuudessa helpompaa. Työelämä muuttuu ja me olemme siihen pikkuhiljaa valmiita.  

Toivottavasti kouluvierailut ovat avanneet logistiikan mystistä verhoa yhdeksäsluokkalaisille sekä tuoneet lisää tietoa alasta koulujen opinto-ohjaajille. Toivottavasti näemme monta tuttua kasvoa ysien ykköstoive -päivän aikana!

 

Teksti ja lisätiedot lehtori Antti Avelin

Jaa

***