Opitko sinäkin tekemällä? Yhteishaku on nyt auki!

Ti 20.02.2018 08:00

Ammatillisen koulutuksen uudistus astui voimaan tämän vuoden alussa. Uudistuksen myötä erilaiset oppijat ja erilaiset oppimisen tavat voidaan ottaa entistäkin paremmin huomioon, sillä jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan nyt suunnitelma oman osaamisen kehittämiseksi. Suunnitelmassa sovitaan siitä, miten opiskelija saavuttaa tavoittelemansa osaamisen ja millaista opetusta, ohjausta ja tukea opiskelija tarvitsee.

Urheilun parissa kuulee usein sanonnan ”harjoittelu tekee mestarin ja mestari harjoittelee aina”. Samoin me Ekamissa uskomme, että nimenomaan tekemällä oppii. Todelliseksi huippuosaajaksi, tekijöiden tekijäksi, kasvaa sinnikkään yrittämisen kautta. Mitään erityisosaamista ei tarvita, vaan rohkeaa tekemisen meininkiä sekä halua ja jaksamista tehdä yhä uudestaan ja yhä paremmin. Tätä tekemällä oppimista me Ekamilla olemme halunneet nostaa esiin myös tuoreessa oppilaitosilmeessämme ja uudistuneilla verkkosivuillamme.

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on ilmaissut huolensa siitä, että Suomeen tarvitaan ammattiosaajia yhä enemmän, mutta alan valinta on erityisesti nuorille haastavaa. Tiettyyn ammattiin opiskelu ei kuitenkaan lukitse tietylle alalle, vaan opiskelu avaa aina uusia mahdollisuuksia omalla urapolulla ja jatko-opintoihin.

Me päätimme kysyä opiskelijoiltamme, miten he ovat kokeneet opiskelun Ekamilla ja millaisia tekijöitä he ovat. Toteutimme opiskelijahaastattelut sekä oppilaitosilmeemme ja verkkosivujemme uudistuksen senior advisorina toimineen Natasha Variksen (Natasha Design Ky) kanssa.

Opiskelijat kertoivat haastatteluissa mm. seuraavaa:

- Täällä on monia erilaisia tapoja opiskella. Itse olen työvaltaisella, pääsen koko ajan tekemään käytännön hommia.

- Tällä alalla on niin monta erilaista vaihtoehtoa. Sitä ei välttämättä vielä edes tiedä, mitä tulee tekemään.

- Ei kannata lähtee ainakaa sen takia minnekään, minne kaveri on menossa. Se helposti töksähtää siihen. Niitä on nähty ja itsellä on ollut ihan sama, että lähdin lukioon alun perin vaan, koska suurin osa ystävistä meni. Mutta en ole itse todellakaan just mikään älykkö lukutoukka, että just enemmän sellanen tekijä, tekijämies.

Katso opiskelijahaastattelut kokonaisuudessaan täältä.

Väylä ammatillisiin opintoihin on nyt auki sekä yhteishaussa (13.3. - 20.2.2018) että jatkuvassa haussa.

Jaa