Oppisopimuksen pilotissa kiinteistönhoitajan ammattitutkinto

Ti 25.06.2019 14:00

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoon johtava koulutus alkoi Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa Ekamissa ensimmäistä kertaa maaliskuussa 2019. Koulutus kestää toukokuuhun 2020 saakka ja ryhmää vetävät lehtori Juha Karjalainen ja työvalmentaja Petri Hämäläinen

Joni Pulliainen Kotkan Kiinteistöpalvelu Oy:stä on opiskellut oppisopimuksella tässä pilottiryhmässä. Kotkan Kiinteistöpalvelu Oy on vuonna 1998 perustettu kotkalainen perheyritys, joka tarjoaa teknistä kiinteistöhuoltoa ja ulkoaluehuoltoa, rakentaa ja remontoi, tekee sähkötöitä ja huolehtii siivouksesta ja puhtaanapidosta sekä Korttelitalkkari-palvelua.

– Olen työskennellyt Kiinteistöpalvelulla yhteensä kolme vuotta ja teen kiinteistöhuoltomiehen töitä, joihin sisältyvät mm. oven avaukset, nimenvaihdot, mahdolliset viemäriongelmien ratkomiset, hanojen tiivisteiden vaihdot, lamppujen vaihdot sekä ilmanvaihtokoneiden suodattimien vaihtoa ja puhdistusta – yleensä kaikki mahdollinen kiinteistöön liittyvä, Pulliainen luettelee monipuolisia tehtäviään.

Pulliainen kertoo opiskelun lähteneen hyvin käyntiin, toki opiskelu on vielä aika alkuvaiheessa. Lähipäiviä on ollut 1–2 päivää kuukaudessa.

– Jos opiskelijaelämällä tarkoitetaan vapaa-ajalla viihtymistä, niin vapaa-aikaa toki jää ja se vietetään perheen kanssa, Pulliainen toteaa.
 

Joni Pulliainen (oik.) ja Markus Kuismin tekevät ilmanvaihtokoneen huoltoa. Suodattimien vaihto ja koneiden huolto tehdään yleensä kaksi kertaa vuodessa. Kuvassa vaihdetaan suodatinta poistoilmakoneeseen. 

Pulliaisella on hyvä esimerkki oppisopimuksella opiskelusta työpaikallaan, sillä hänen työpaikkaohjaajansa Markus Kuismin on itsekin opiskellut oppisopimuksella sekä perus- että ammattitutkinnon. Lue Kuismin työpaikkaohjaajan juttu >> täältä.

Kuismin luettelee helposti useita oppisopimuskoulutuksen etuja, joita ovat mm. mahdolliset paremmat tulot kuin normaalilla opiskelijalla, työn oppiminen paremmin käytännön töissä ja sen, että opiskelun tahdin saa määrätä paremmin itse. Oppisopimusopiskeluun ei myöskään mene sen enempää aikaa kuin opiskeluun yleensäkään ja työt hoituvat lähes samassa ajassa kuin normaalisti töitä tehdessä.

Joni Pulliainen suhtautuu oppisopimusopiskeluun yhtä positiivisesti.
– Uskon, että valmistuminen mahdollistaa paremmin työelämässä pysymisen, joka ei tänä päivänä ole mitenkään varmaa oikein millään alalla. Itselleni oppisopimus sopii loistavasti, kun tykkään oppia käytännön kokemuksien kautta. Eli siinä mielessä suosittelen oppisopimusta, sanoo Pulliainen.

Oppisopimustoimisto palvelee myös kesällä

Ota yhteyttä pohditpa mitä tahansa oppisopimukseen liittyvää asiaa. Oppisopimustoimisto on kesällä suljettuna vain kaksi viikkoa, 1.–14.7.2019. Palvelemme puhelimitse virka-aikaan, tapaamiset sopimuksen mukaan.

Lue lisää >> täältä tai ota suoraan yhteyttä: p. 050 576 5408, oppisopimuskoulutus(at)ekami.fi

Jaa

***