Tiedote: Ekamin opiskelijalla todettu koronavirustartunta

Ma 19.10.2020 12:30

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekamin Kotekon kampuksella opiskelleella opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Koronavirukselle on mahdollisesti altistunut 16 opiskelijaa sekä ryhmän opettaja. Heidät on asetettu Kymsoten toimesta karanteeniin ja altistuneiden opiskelijoiden opetus jatkuu etäopintoina erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja käyttäen.

Muita altistuneita ei tämän hetken tiedon mukaan ole, eikä muilla Ekamin kampuksilla ole tullut tietoon koronavirustartuntoja. Ekamilla on Kotekon kampuksen lisäksi kaksi muuta kampusta Kotkassa ja yksi Haminassa.

Ekamissa on toteutettu elokuun alusta lähtien opiskelussa niin sanottua hybridimallia, jossa opetus on toteutettu lähtökohtaisesti kampuksilla sekä työpaikoilla ja tarvittaessa etänä.

Henkilöstöä ja opiskelijoita on kannustettu noudattamaan hygienia- ja turvallisuusohjeita koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Lisäksi on suositeltu Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa ja käytössä on tehostettu siivous. Opiskelijahuollon palvelut tarjoavat opiskelijoille tukea ja apua niin opiskeluun kuin muihin mieltä askarruttaviin asioihin.
 

Lisätietoja  
kuntayhtymän johtaja, rehtori Sami Tikkanen

Jaa