Uhka- ja väkivaltatilanteet työssä -koulutus myös avoimena koulutuksena

Ke 27.03.2019 08:45

Uhka- ja väkivaltatilanteet ovat nykyään monen ammattialan kasvava ongelma. Väkivaltatilanteet saattavat johtaa osapuolten fyysisiin vammoihin ja ne ovat aina henkisesti kuormittavia kokemuksia. Jatkuessaan väkivaltatilanteiden uhka vaikuttaa henkilöstön työssä jaksamiseen.

Ekami Consulting Oy on järjestänyt aikaisemmin asiakkaiden toiveiden mukaan suunniteltuja ja käytännönläheisiä Uhka- ja väkivaltatilanteet työssä -tilauskoulutuksia. Tilauskoulutuksissa koulutuksen sisältö muokataan joustavasti koulutuksen tilaajan tarpeiden mukaisesti. Koulutusten tarkoituksena on tarjota asiakasyritysten henkilöstöille eväitä uhkaavien tilanteiden tunnistamiseen, niiden hallintaan ja niistä selviytymiseen. Koulutuspäivät räätälöidään eri henkilöstöryhmille sopiviksi. Kouluttajina ovat toimineet sosiaali- ja terveysalan lehtori Salla Halinen ja rikospoliisi Heikki Hatara.

Tänä keväänä Uhka- ja väkivaltatilanteet työssä -koulutukset on otettu mukaan koulutuskalenteriin myös kaikille avoimina koulutuksina. Myös avoimissa koulutuksissa osallistujien erilainen tausta ja kokemukset vaikuttavat koulutuksen sisältöön.

Koulutuspäivistä saatujen osallistujapalautteiden mukaan koulutus antoi ”varmuutta puolustaa itseä/omaa turvallisuutta”, ”hyviä neuvoja, konkreettisia oppeja erilaisiin tilanteisiin”, ”tietoa kuinka toimia vaaratilanteessa ja vaaratilanteiden ennakoiminen”. Opiskelijat löysivät myös aiemmin tunnistamattomia mahdollisia riskejä, joihin pystyy koulutuksen jälkeen varautumaan. Parhaana asiana koulutuksessa opiskelijat pitivät: ”koulutuksen käytännönläheisyyttä ja käytännön harjoitteita”, ”kouluttajien asiantuntemusta” sekä sitä että ”eri ammattiryhmien kohtaaminen koulutustilanteessa rikastutti.” Lisäksi opiskelijat arvostivat mm. seuraavia asioita: ”huumorilla höystetty koulutus”, ”esimerkit loistavia, kertaakaan ei uuvuttanut, mikä yleensä ongelma koulutuksissa” ja ”opetustyyli rentoa, asiantuntevaa ja lopuksi harjoitukset olivat hyviä”. Palautteista sai myös hyviä ideoita koulutuksen jatkokehittämiseen kuten koulutuksen järjestämisestä työpaikoilla osallistujien omissa työtiloissa.

Seuraava kaikille avoin koulutus järjestetään 7.5.2019. Lue lisää ja ilmoittaudu ekami.fi/ekami-consulting-oy.

Jaa

***