Väylät auki tekijöiden tekijäksi

Pe 16.02.2018 14:15

Urheilun parissa kuulee usein sanonnan ”harjoittelu tekee mestarin ja mestari harjoittelee aina”. Samoin me Ekamissa uskomme, että nimenomaan tekemällä oppii. Ja kun kovasti tekee ja treenaa, harjoittelijasta tulee aikanaan mestari. Todelliseksi huippuosaajaksi, tekijöiden tekijäksi, kasvaa sinnikkään yrittämisen kautta. Mitään erityisosaamista ei siis tarvita, vaan rohkeaa tekemisen meininkiä sekä halua ja jaksamista tehdä yhä uudestaan ja yhä paremmin. Ammattiosaamisen saavuttamisessa toistoilla ja käytännön tekemisellä on väliä. Mutta miten valita oikea ”harjoittelupaikka”?

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry, 51 ammatillisen koulutuksen järjestäjää, Ekami mukaan lukien, ja mainostoimisto Mirum Agency ovat avanneet väylätauki.fi -verkkosivun. Alan valinta on erityisesti nuorille haastavaa, ja kuitenkin ammattiosaajia tarvitaan Suomeen yhä enemmän. Sivuston tarkoituksena on lisätä ymmärrystä siitä, että tiettyyn ammattiin opiskelu ei lukitse tietylle alalle, vaan avaa uusia mahdollisuuksia omalla urapolulla. Ammatillisen opiskelun kautta väylät ovat auki myös korkeakouluihin.

Väylät auki -sivusto tarjoaa tietoa ammatillisesta koulutuksesta sekä mahdollisuuden visualisoida omaa opintopolkua väyläkartan muotoon. Sivusto on tarkoitettu kaikille ammatillisia opintoja harkitseville - peruskoulun 8-9. -luokkalaisille, lisäkoulutusta ja alanvaihtoa pohtiville aikuisille sekä kaikille, joilla ei ole toisen asteen ammatillista perustutkintoa.

Ammatillisten opintojen aloittaminen ei ole koskaan ollut näin joustavaa! Yhteishaun (20.2.-13.3.2018) lisäksi opintoihin voi hakea jatkuvan haun kautta ympäri vuoden. Katso lisää osoitteesta www.ekami.fi.

Väylät auki -sivuston kasvoina nähdään vaatturi, TV-tuottaja ja -toimittaja Arman Alizad sekä juontaja ja kokki Pipsa Hurmerinta, jotka kertovat oman tarinansa matkasta kohti unelma-ammattiaan. Heidän lisäkseen mukana on kolme suosittua tubettajaa: Jennysvoices (Jenny Pitkänen), Sofia Blomqvist ja Lefa25 (Aleksi Rinne). Kaikki kolme tubettajaa viettävät päivän eri koulutuslinjoilla ja jakavat siitä inspiroivaa videosisältöä.

     

Jaa