Vuoden 2021 oppisopimuspalkitut on valittu!

Pe 08.10.2021 13:30

Käynnissä olevan valtakunnallisen oppisopimusviikon kunniaksi palkitsimme torstaina 7.10.2021 ansioituneen oppisopimusopiskelijan, työpaikkaohjaajan ja oppisopimustyönantajan.

Oppisopimusopiskelijan kunniamaininnan sai Jenna Haaja. Jenna opiskelee liiketoiminnan perustutkintoa, ja on valmistumassa joulukuussa 2021. Jenna on edennyt tutkinnon suorittamisessa kiitettävästi, opiskellut vastuullisesti ja tunnollisesti sekä sitoutunut työyhteisön toimintaan. Valintaperusteissa mainitaan myös, että Jenna omaa hyvän kiireensietokyvyn ja hänellä on taidot ja asenne kohdallaan.
 


Vuoden 2021 oppisopimuspalkitut ovat tässä! Vuoden oppisopimusopiskelija Jenna Haaja (vas.), vuoden oppisopimustyönantaja Kakspy Palvelut Oy sekä  vuoden oppisopimustyöpaikkaohjaaja Tuuli Immonen,
Kakspy Palvelut Oy.

 

Jenna työskenteli oppisopimusjaksonsa ajan Salessa kesällä 2021.

- Opin oppisopimusaikana hurjan paljon kaupan arjesta ja työtehtävistä. Asiakaspalvelutaito harjaantui siinä samalla. Minua opastettiin hyvin, mutta eniten opin juuri itse töitä tekemällä. Kesä kaupassa oli kiireinen, koska mökkiläisiä kävi aika paljon. Siihen kiireeseen kyllä tottui ja opin siihen, miten mitäkin hommaa kerkeää tekemään, Jenna kertoo.

 

Jennan mielestä työtehtävät olivat monipuolisia.

- Ollessani kaupassa suurimman osan ajasta yksin, pääsin tekemään ihan kaikenlaista hommaa kassatyöstä pullokoneen tyhjentämiseen. Aamuvuoroon kuului muun muassa kaupan avaaminen, rahojen laittaminen kassaan sekä kuorman purku. Iltavuoroon kuului sitten taas esimerkiksi seuraavana päivänä vanhaksi menevien leipien -30 % alennuslaputus sekä muun muassa kaupan sulkeminen ja rahojen ottaminen kassasta pois. Aamuvuoroissa oli yleensä enemmän tehtävää iltavuoroon nähden, mutta tykkäsin kaikista vuoroista. Tietokoneella tehtäviä töitä olivat muun muassa tilitykset ja veikkaustäsmäytys Excelissä, Jenna sanoo.

 

Asiakkaiden kohtaaminen oli Jennalle opintojakson parasta antia.

- Tykkään asiakaspalvelusta. Asiakkaiden kohtaaminen oli hyvin iso osa tätä työtä ja asiakkaiden positiivinen palaute toi lisämotivaatiota. Asiakkaat tulivat kesän aikana tutuiksi ja juttelu heidän kanssaan piristi päivääni, Jenna iloitsee.

 

Oppisopimuskoulutus tarjosi Jennalle paljon eväitä tulevaan ja suosittelee oppisopimuskoulutusta muillekin.

- Aluksi totta kai jännitti, miten tulee pärjäämään yksin, mutta kyllä se pikkuhiljaa alkoi luonnistumaan ja opin jokaisen vuoron tehtävät. Hankalia tilanteita tuli eteen, niin kuin jokaisella varmasti tulee, mutta niistä selvittiin ja opittiin. Parasta koko oppisopimusaikana oli se, että pääsin kunnolla työelämään ja opin todella paljon kaupan töistä. Kannatan oppisopimuskoulutusta, koska sen kautta saa työkokemusta, opinnot etenevät sekä voi myös ansaita rahaa samalla, Jenna toteaa.

 

Vuoden työnantaja- tunnustus annettiin Kakspy Palvelut Oy:lle. Kunniamaininnan perusteena oli mm. työyhteisön sitoutuminen oppisopimuskoulutusta tukevaan toimintaan ja oppisopimuskoulutuksen kehittäminen. Kunniakirjan vastaanotti oppisopimustoiminnan yhteistyöstä vastaava palvelupäällikkö Jari Peltola.

 

Myös työpaikkaohjaajan kunniamaininta osoitettiin Kakspy Palvelut Oy:lle, opiskelijakoordinaattori Tuuli Immoselle. Tunnustukseen johti koulutustehtävään sitoutuminen joustavalla, kannustavalla ja empaattisella asenteella, ammattitaidon jakaminen ohjattaville sekä työpaikkaohjaajan tehtävään perehtyminen.

 

Kakspy Palvelut Oy on Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry:n (KAKSPY) ja ALVI ry:n omistama yhteiskunnallinen yritys. Yritys tarjoaa tuettua asumista, palveluasumista ja tehostettua palveluasumista mielenterveys- ja päihdeongelmia kohdanneille, vammaisille sekä muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Ekami on tehnyt koulutusmyönteisen Kakspy Palvelut Oy:n kanssa yhteistyötä jo pitkään.

 

Lämpimät onnittelut palkituille!

Jaa