Digitaalisuutta hyödyntämällä kestävämpään suuntaan

Ma 20.03.2017 15:30

Kestävän kehityksen opetuksen kehittämiseen keskittyvän projektin, The Healthy Food Choices for a Sustainable Future, toinen partnerikokous oli Kroatiassa Zagrebissa 13.-14.3.2017. Kv-projektin partnerimaat ovat Italia, Kroatia ja Suomi. Ekamista mukana oli kaksi ruokatuotannon lehtoria: Henna Ström-Kallio ja Hanna Arminen. Hanketta koordinoi Espoon seudun koulutuskuntayhtymä, Omnia.

Hankkeen tavoitteena on muuttaa ruokakulttuuria ruokatuotannon hiilijalanjäljen pienentämiseksi niin sosiaalisesti, ympäristöllisesti kuin eettisestikin kestävämpään suuntaan. Ekamin osuus projektissa on kehittää digitaalisia osaamismerkkejä kriteeristöineen hotelli-, ravintola ja catering-alalle kestävän kehityksen osaamisen ympärille. Digitaaliset osaamismerkit, eli Open Badges, auttavat opiskelijaa todentamaan hankkimaansa osaamista sekä tarjoavat pelillisen lähestymistavan aiheen oppimiseen. Lisätietoja digitaalisista osaamismerkeistä löydät täältä.

Vaikka hanke keskittyykin kestävän kehityksen opetuksen, ja sen koulutuksen työkalujen kehittämiseen, aihe on globaali ja ajankohtainen. Huomionarvoista on se, kuinka tällaisen kansainvälisen yhteistyön avulla levitetään tietoisuuta ruokatuotannon ympäristövaikutuksista. Ruoan valmistuksessa esimerkiksi raaka-ainevalinnoilla on suuri merkitys, kun puhutaan hiilijalanjäljestä tai energiatehokkuudesta. Vieraileminen Kroatian alan oppilaitoksissa ja paikallisissa yrityksissä loi mahdollisuuksia verkostoitua. Reissu antoi omaan opetukseen uusia käytänteitä ja inspiraatiota sekä ideoita toteuttaa opetusta ja viedä projektia eteenpäin.

Lisää Healthy Future –projektista löydät hankkeen www-sivuilta.

Tervetuloa seuraamaan meitä myös sosiaalisessa mediassa: Facebook-sivut  ja Instagramissa @healthy_fb

Teksti ja kuvat: ruokatuotannon lehtorit,

Henna Ström-Kallio ja Hanna Arminen

Jaa

***