Ekami järjesti mitalikahvit Väinö Kotrolle

To 23.02.2017 15:30

Ekami järjesti hiihtosuunnistaja Väinö Kotrolle mitalikahvit Kotekon kampuksella. Kymin Suunnistajien 16-vuotias urheilijalupaus on ottanut yhteensä jo kolme kultamitalia hiihtosuunnistuksen nuorten EM-kisoissa. Ekamilla Väinö suorittaa sähkö- ja automaatiotekniikkan perustutkintoa.

Mitalikahvitilaisuudessa läsnä olivat Väinön lisäksi Ekamin johtava rehtori, Ekamin liikunnan ja terveystiedon opettaja, Väinön ryhmänohjaaja, Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian edustaja sekä Väinön lähipiiriä. Vahva tukijoukko on myös auttanut urheilijanuorukaista menestymään.

Opintojen ja urheilun yhdistäminen on Väinön mukaan ollut melko helppoa, sillä Väinö suorittaa opintojaan urheilijapolulla. Tämä tarkoittaa sitä, että opiskelijalla on mahdollisuus yhdistää joustavasti ammatillisen peruskoulutuksen opinnot sekä oman urheilulajin asettamat täysipainoisen harjoittelun vaatimukset. Ohjattuun valmennukseen osallistuminen voidaan lukea myös osaksi opintoja. Ekamin urheilijoiden valmennuksesta vastaa Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia ja urheilijakoulutukseen haetaan yhteishaussa.

Tulevaisuudessa Väinö haluaa edelleen pysytellä urheilun maailmassa mukana, mutta myös jatko-opiskelu saattaisi kiinnostaa. Mitalikahvien jälkeen Väinön matka jatkui Lahteen hiihdon MM-kilpailuihin, katsojan roolissa. Väinö arveli, että näissä kisoissa mitaleja sopii odottaa ainakin naisten viestistä.

Pidetään peukkuja niin MM-kisojen suomalaisille kuin myös Väinölle tulevissa kisoissa!

 

Jaa

***