Intohimo, intensiteetti, intuitio ja itseensä uskominen

Ma 12.10.2015 08:00

Ekamin Haminan kampuksesta on rakentumassa yrittäjyyskampus. Kampuksen lasiaulassa on Bisnesverstas - tila, jossa opiskelijat ja työpajanuoret voivat esitellä ja myydä omien Ny-yritystensä ja muun yrittäjyystoimintansa tuotteita, järjestää pop up -yrityspäiviä ja muita tapahtumia omana toimintana ja vaikkapa yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa. Bisnesverstaan tapahtumia markkinoidaan tilanteiden mukaisesti haminalaisille tai muille kohdennetuille asiakasryhmille. Tilaa voidaan hyödyntää myös yritysten ideointiin, yrittäjyysasioiden opiskeluun ja erilaisten info-tilaisuuksien toteuttamiseen. Paitsi fyysinen tila Bisnesverstas on myös asenteellinen ja toiminnallinen yrittäjyyden oppimisympäristö. Bisnesverstaan perustamiseen on saatu tukea William ja Ester Otsakorven Säätiöltä.

 

Bisnesverstaan avajaisia vietettiin Ekamin Haminan kampuksella järjestetyn yrittäjyyspäivän ohessa. Päivä alkoi opiskelijoille suunnatulla Rohkene yrittää -tapahtumalla Haminan liikuntahallilla. Yrittäjyydestä, unelmoinnista ja unelmien toteuttamisesta tilaisuudessa kertoi Madventures Riku Rantala. Tapahtumaan osallistui opiskelijoita Ekamista, Haminan lukiosta ja yläkouluista.

 

Iltapäivällä Ekamissa oli Yrittäjyyskasvatusfoorumi - Etappi I teemalla lisää linkkejä yrittäjyyskasvatukseen! Kurkistimme yhdessä Kaakkois-Suomen yrittäjyyskasvattajien kanssa työelämän tulevaisuuteen tulevaisuudentutkija Ilkka Halavan kanssa. Hänen jälkeensä alueen toimijat - Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen, Kouvolan kaupungin asiakkuuspäällikkö Veikko Niemi, Karhulan lukion opettaja Sanna Tuomikoski, yläkoulussa NY-yritystä pyörittänyt, Haminan lukion opiskelija Santeri Simonen, järjestöpäällikkö Joonas Mikkilä Suomen Yrittäjät ry:stä sekä Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymän johtaja Sami Tikkanen - keskustelivat paneelissa yrittäjyyskasvatuksen tulevaisuudesta, vastasivat yleisön kysymyksiin ja jokainen heistä myös antoi lupauksen, miten he henkilökohtaisesti edistävät yrittäjyyskasvatusta tulevaisuudessa.

 

Päivä kiteytyi muutamaan lainauksiin päivän esiintyjiltä: Yrittäjyys elämänfilosofiana, ei koulun oppiaineena, menestystekijöinä intohimo, intensiteetti, intuitio ja itseensä uskominen. Tästä on hyvä jatkaa yrittäjyyskasvatuksen ja yrittäjyyden edistämistä Ekamissa Haminan kampuksen esimerkkiä seuraten muille kampuksille. Yrittäjyyspäivän toteutuksen mahdollistivat Hämeen ELY-keskuksen rahoittama ESR-hanke Yrittäjyyskasvatus virtaa Kaakossa - Yrittäjyyskasvatusstrategiasta yrittäjyyden ekosysteemiksi, Kotkan-Haminan YES-aluetoimisto ja Otsakorpi-säätiön rahoittama Ekamin Bisnesverstas-hanke.

Hilkka Huisko
projektipäällikkö

Jaa

***