Kahden tutkinnon kautta rakennusalan ammattilaiseksi

To 24.08.2017 17:15

Tommi Rännäri valmistui Ekamin rakennusalan perustutkinnosta vuonna 2014. Perustutkinnon jälkeen Tommi suoritti puusepän ammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksena, ja on siitä lähtien työskennellyt Kotkan Keittiömaailmalla kalusteasentajana. Työ sisältää kalusteiden asennuksen lisäksi myös sisustusremontointia.

Rakennusala oli Tommille aina ollut lähimpänä unelma-ammattia, joskin kiinnostus alalle taisi osittain tulla myös geeneissä: Tommin isä työskentelee rakennusalalla ja äiti myyjänä keittiöliikkeessä. ”Ensimmäisessä keittiön tarkistusmittauksessa olin mukana viiden kuukauden ikäisenä” Tommi virnistää.

Tommi muistelee ammattiopintoja lämmöllä. ”Opiskelu oli mukavaa. Suoritin opinnot työpainotteisesti, joten olin opiskeluaikana enimmäkseen käytännön töissä. Se sopi minulle hyvin”, Tommi kertoo. Perustutkinnon jälkeen Tommille avautui mahdollisuus lähteä Keittiömaailman kalusteasentajien oppiin ja yhdessä Ekamin oppisopimuskoulutuksen koulutussuunnittelijan kanssa hänelle onnistuttiin löytämään tehtävään sopiva koulutus. Tommi suoritti puusepän ammattitutkinnon työnteon ohella. Nykyiseen työtehtävään rakennusalan perustutkinto ja puusepän tutkinto antavat Tommin mukaan hyvän pohjan. Osaamista nykyiseen työtehtävään on karttunut myös kokemuksen myötä.

Rakennusalan koulutusta Tommi suosittelee oma-aloitteiselle, järjestelmälliselle ja ahkeralle ihmiselle. Varsinkin nuorena työntekijänä on osattava ottaa neuvoja vastaan. Sosiaaliset taidot ovat myös todella tärkeitä, vaikka sitä ei ensimmäisenä tällä alalla odottaisikaan. ”Tässä työssä tapaa hirveästi uusia ihmisiä. Tuttuja tulee koko ajan vastaan.” Parasta työssä onkin Tommin mukaan juuri vaihtelevuus: yhdessä paikassa ei tarvitse olla kauaa, ihmiset vaihtuvat ja työt vaihtuvat.

Kuva: Sami Norrbacka

Jaa

***