kansainvälisyys

Business in Russia

Olin viime viikolla työmatkalla Pietarissa ja Leningradin alueella. Matkani sisältyi presidentti Jeltsinin aikana aloitettuun, vuosittain toistuvaan RUSFIN Partnership Program in Russia -valmennusohjelmaan, jota Suomessa organisoi MIF.

Kansainvälisyydestä potkua yrittäjyyteen

Hollantilainen opiskelija Jos Land vietti kolme talvista kuukautta Kotkassa tutkien Ekamin kv-toimintaa. Jos tutustui toimintatapoihin, haastatteli opettajia, tapasi kv-opiskelijoita ja toteutti opiskelijakyselyn sekä Ekamissa että omassa oppilaitoksessaan Alfa Collegessa. Hän tapasi ekamilaisia kotikaupungissaan Groningenissa ja kertoi kuulumisia.

Ekamilähettiläs Portugalissa

Ekami näyttäytyi hyvin kiinnostavana yhteistyökumppanina Portossa Portugalissa järjestetyssä opettajankoulutuksessa. Ammatinopettaja Mirva Muona osallistui saksalaisen IfeL-Institutiin järjestämään Project Management for cross-cultural student exchange projects in Europe-koulutukseen 6.8.-13.8.2016. Vuosittain muutaman kerran järjestettävä kurssi on suunnattu opettajille sekä yleensäkin kaikille kansainvälisen opiskelijavaihdon parissa työskenteleville.

Recording Our Europa ohjelma

Projektikokousohjelma. Isäntä EKAMI, vieraina Espanjalaisia ja saksalaisia opettajia ja opiskelijoita. Kokonaisvahvuus 25 henkilöä.

Projektin tavoitteena käyttää ja tehdä materiaalia mobiililaitteilla opetuksessa.

Kari Laitila, leiri-isäntä

Jaa

***