Mitä kuuluu nyt? -juttusarja: Henna-Roosa Mälkiä

Ke 22.02.2017 13:45

Mitä kuuluu nyt? -juttusarjassa kysellään kuulumisia Ekamista valmistuneilta henkilöiltä.

Juttusarjan ensimmäisessä osassa haastattelussa on

Henna-Roosa Mälkiä

1. Mille alalle valmistuit ja milloin?

Valmistuin tammikuussa 2016 hotelli-, ravintola- & catering-alan perustutkinnosta laivakokiksi. Laivakokki on melkein sama kuin mantereella työskentelevä kokki, mutta tässä tutkinnossa käydään myös meripelastus- ja palonsammutuskoulutukset.

2. Mitä olet puuhaillut valmistumsien jälkeen?

Joulukuussa 2015 muutto Mikkeliin varmistui, sillä hain sinne opiskelemaan leipuri-kondiittoriksi. Paikkaa en saanut, sillä menin suorittamaan varusmiespalvelusta Haminaan heinäkuussa 2016. Kotiuduin joulukuussa 2016, sotilasarvona jääkäri.

3. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia tai haaveita sinulla on?

Tulevaisuuden suunnitelmista sen verran, että hamassa tulevaisuudessa valmistun vielä leipuri-kondiittoriksi, ehkäpä Ekamissa tai minne tieni vie. Lisäksi minua kiinnostaisi erittäin paljon myös opiskella poliisiksi, mutta se on vielä hieman avoinna. Tulevaisuuden asuinkaupunkikin on vielä mysteeri. Haluan työskenellä joka tapauksessa asiakaspalveluhommissa, paikassa kuin paikassa, olinpa sitten kokkina, tarjoilijana laivalla tai mantereella, leipurina tai kaupan kassalla.

4. Kerro joku mieleen jäänyt muisto Ekamista!

Ekamin tutorina toimiminen on jäänyt päällimmäisenä mieleen. Olin tutorina mm. Ristiniemen kurssikeskuksessa joulunvietossa ja Kotekon kampuksella nuorisotapahtuma Seukkareiden järjestelyissä. Hirveästi en päässyt kumminkaan olemaan mukana toiminnassa, sillä olin lähes koko opiskeluaikani työssäoppimassa. Opiskelin sillä tavalla omaan ammattiini. Tutortehtävistä sai vastapainoa opiskeluun, mikä tuli välillä ihan tarpeeseenkin.

5. Millaisia terveisiä lähettäisit nuorelle, joka juuri nyt pohtii yhteishakuvalintojaan.

Mikäli et vielä tiedä, mennäkö lukioon tai amikseen, ei hätää, vaihtoehtoja on. Hyvänä esimerkkinä on amislukio, jossa suoritat molemmat tutkinnot. Lisäksi jos et ole aivan varma, mille alalle suuntautua, voit valita välivuoden tai käydä vuoden kestävän ammatillisiin opintoihin valmentavan koulutuksen, jossa käydään tutustumassa eri aloihin. Jos käy niin, että olet opiskellut jo jonkin aikaa, mutta ala ei tunnukaan omalta, ikinä ei ole liian myöhäistä vaihtaa.

Jaa

***