Mitä kuuluu nyt? -juttusarja: Juho Kurki

Ke 01.03.2017 08:15

Mitä kuuluu nyt? -juttusarjassa kysellään kuulumisia Ekamista valmistuneilta henkilöiltä.

Juttusarjan kolmannessa osassa haastattelussa on

Juho Kurki

Mille alalle valmistuit ja milloin?

Valmistuin keväällä 2015 logistiikan perustutkinnosta kuorma-auton kuljettajaksi.

Mitä olet puuhaillut valmistumisen jälkeen?

Valmistumiseni jälkeen työllistyin heti. Ajelin pakettiautoa pitkin Etelä-Suomea kesätöikseni, jonka jälkeen sain sisäisen siirron vaihtolava-auton kuljettajaksi pääsääntöisesti Kotkan alueelle. Tätä tein tammikuuhun 2016 asti, jolloin lähdin suorittamaan varusmiespalvelusta.

Varusmiespalvelukseni suoritin Haminassa kuljetuskomppaniassa autokoulupuolella, jolloin tehtäviini kuuluivat ajoneuvojen valmistelu seuraavan päivän ajoja varten, ajoneuvojen pienet itsetehtävät huollot, ajoneuvoyhdistelmällä peruutuksen opettaminen ja erinäisten koulutustilaisuuksien pitäminen. Onneksi minulla oli tässä apunani mahtava työporukka, josta osa oli samalla luokalla opiskelemassakin kanssani. Kotiuduin kersanttina, CE-luokan ajokortti taskussani. Tämä kortti oikeuttaa minut ajamaan täyspitkällä ja täyspainoisella ajoneuvoyhdistelmällä.

Armeijan jälkeen olen tehnyt tähän päivään asti töitä isäni kuljetusliikkeen nimen alla sekä treenannut ja kohottanut kuntoani, jotta saavuttaisin puolustusvoimien henkilökunnalle asetetun kuntotason. Toisin sanoen olen siis tässä vaiheessa elämääni hakemassa puolustusvoimiin töihin, vaikka vasta sieltä pääsin pois...

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia tai haaveita sinulla on?

Tulevaisuus... No, tarkoitukseni on muuttaa vuoden 2017 aikana omaan kotiin ja kasvattaa kuntoani, jotta pääsisin puolustusvoimille töihin jossakin vaiheessa elämää. Lisäksi haluaisin matkustella, perustaa perheen ja tehdä tietenkin töitä. Ken tietää jos vaikka 20 vuoden päästä johtaisin perheyritystämme jo neljännessä sukupolvessa.

Kerro joku mieleen jäänyt muisto Ekamista!

Mukava muisto Ekamista? Noh, päälimmäisenä itselläni jäi mieleen henkilökunta, joka oli ammattitaitoista ja tuli hyvin toimeen aikuisuuden kynnyksellä olevien nuorten kanssa. Myös käytännön harjoitteet ja erinäiset esittelytilaisuudet yläasteikäisille olivat mukavaa vaihtelua oppitunneille luokassa. Ei minulle koulusta huonoja muistoja jäänyt, mielelläni palaisin takaisin opiskelemaan!

Millaisia terveisiä lähettäisit nuorelle, joka juuri nyt pohtii yhteishakuvalintojaan?

Tehkää sitä, mitä oikeasti haluatte, älkääkä välittäkö muiden mielipiteistä. On tietenkin hyvä miettiä, onko toisen sanoilla joku tarkoitusperä, mutta jälkikäteen tulee kumminkin katumaan niitä päätöksiä, jotka on tehty vain sen perusteella, että joku toinen on todennut jonkin haaveen ihan tyhmäksi ja turhaksi. Mutta älkää jääkö kotiin makaamaan, koska opiskelu kannattaa. Työnhaussa ammattitaito ja koulutuksen todentava paperi ovat valtavia valttikortteja.

Jaa

***