Ke 24.05.2017 17:15

Steveco Oy:n tytäryhtiö Saimaa Terminals Oy aloitti kaksivuotisen lastinkäsittelyalan ammattitutkintoon tähtäävän oppisopimuskoulutuksen viime vuoden marraskuussa. Hakijoita koulutukseen oli yli 500. Ville Siren (27) on yksi 15:stä koulutuksen aloittaneesta henkilöstä.

Kotkasta kotoisin olevalle Villelle satamassa työskentely on tuttua: Ville oli jo kouluaikoina töissä Mussalon sataman korjaamolla konesiivojana ja myöhemmin asentajana niin Mussalossa kuin Hietasessakin. Viime vuonna Ville oli myös Stevecon kiinteistöpuolen töissä. Hakuilmoitus oppisopimuskoulutukseen tuli sopivaan saumaan, sillä määräaikainen kiinteistötyö oli juuri loppumassa. Myös Villen sisko Kaisa Siren haki ja pääsi samalle kurssille.

”Koulutus on ollut paljon monipuolisempaa kuin odotinkaan. Satamassa työskentelyyn liittyy niin paljon erilaisia asioita ja uutta opittavaa. Työilmapiiri on tosi hyvä ja kaikki neuvovat tulokasta”, kiittelee Ville.

Koulutus on mielekästä, sillä esimerkiksi konekurssilla opiskeltuja asioita pääsee heti kokeilemaan käytännössä. ”Ollessani aiemmin töissä korjaamolla, pääsin kokeilemaan kaikenlaisia laitteita, mutta on ihan erilaista tehdä niillä nyt töitä. Yksikään päivä ei ole samanlainen.”

Kotkan satamissa sahatavaran määrä on kasvanut merkittävästi, ja työmenetelmät kehittyvät jatkuvasti. Oppisopimuskoulutus aloitettiin osaltaan tukemaan tätä kehitystyötä. ”Toivon, että koulutus myös työllistää minut tulevaisuudessa. On tämä niin mukavaa hommaa ollut”, pohtii Ville.

Tekemistä ei tarvitse keksiä koulutuksen ulkopuolellakaan. Siitä pitävät huolta avovaimo, 2- ja 5-vuotiaat tytöt ja paljon liikuntaa kaipaava saksanpaimenkoira. ”Loppuaika kuluu rintamamiestaloa remontoidessa ja autoja rassatessa.”

Teksti ja kuva: Helka Herlevi.
Alkuperäinen juttu Stevecon asiakaslehdestä.