Opetusmenetelmäkokeiluja auto-osastolla

Ma 25.01.2016 13:45

Auto-osastolla aloitettiin syksyllä oppilastöiden videointi uutena opetusmenetelmäkokeiluna, kokeilu liittyy Ekamissa käynnissä olevaan DigiOpit verraten hyvää -projektiin. Ajatuksena on että oppiminen tapahtuisi enemmän kuvien ja videoiden avulla, perinteisen tekstin sijaan. Erilaiset oppimisvaikeudet, kuten lukihäiriöt ovat nykyisin yleisiä ja kokeilun oletetaan helpottavan varsinkin näistä kärsivien oppimista.

Tehdyt työt kuvataan ja sen jälkeen työ on helppo kerrata ja analysoida luokassa, hyvistä suorituksista voi tehdä työohjeen seuraaville harjoituksen tekijöille. Visiona on että kaikille yleisimmille työsaliharjoituksille löytyisi tulevaisuudessa ohjevideo. Oppilaat voisivat jatkossa päästä selailemaan ja katselemaan videoita vaikkapa älypuhelimillaan, silloin oppiminen ei olisi sidottu aikaan eikä paikkaan.

Jotenkin kun on ollut havaittavissa että nuoret eivät koe vastenmieliseksi älypuhelinten käyttöä… :)

Kuvaamisen kohteena olevat oppilaat eivät sanoneet kokevansa kuvaamista vastenmieliseksi tai hermostuttavaksi. Kuvaaminen sen sijaan kannustaa tekemään työn oikein ja huolellisesti, eli oppiminen tehostuu tälläkin tavalla. Taitavimmat kuvaajatkin löytyy oppilaiden keskuudesta ja minun tehtäväksi jääkin lähinnä videoiden editointi.

  

Tuotoksia on alettu vähitellen lataamaan myös videopalvelu Youtubeen, oppilaiden luvalla tietysti ja alaikäisten kohdalla myös vanhempien luvalla.

Oheisessa linkissä yksi esittelyvideon tapainen https://www.youtube.com/watch?v=dMsztbg-E7w . 

Alustavat tulokset kokeilusta ovat tosi lupaavia ja oppimisesta on tullut entistäkin hauskempaa. :)

Markku Purkunen
Auto-osasto

 

Jaa

***