opiskelijat

Kansainvälisyydestä potkua yrittäjyyteen

Hollantilainen opiskelija Jos Land vietti kolme talvista kuukautta Kotkassa tutkien Ekamin kv-toimintaa. Jos tutustui toimintatapoihin, haastatteli opettajia, tapasi kv-opiskelijoita ja toteutti opiskelijakyselyn sekä Ekamissa että omassa oppilaitoksessaan Alfa Collegessa. Hän tapasi ekamilaisia kotikaupungissaan Groningenissa ja kertoi kuulumisia.

Mitä kuuluu nyt? -juttusarja: Milja Ruohisto

Mitä kuuluu nyt? -juttusarjassa kysellään kuulumisia Ekamista valmistuneilta henkilöiltä.

Juttusarjan neljännessä ja tällä erää viimeisessä osassa haastattelussa on

Milja Ruohisto

Mille alalle valmistuit ja milloin?

Valmistuin matkailuvirkailijaksi vuonna 2014.

Mitä olet puuhaillut valmistumisen jälkeen?

Mitä kuuluu nyt? -juttusarja: Juho Kurki

Mitä kuuluu nyt? -juttusarjassa kysellään kuulumisia Ekamista valmistuneilta henkilöiltä.

Juttusarjan kolmannessa osassa haastattelussa on

Juho Kurki

Mille alalle valmistuit ja milloin?

Valmistuin keväällä 2015 logistiikan perustutkinnosta kuorma-auton kuljettajaksi.

Mitä olet puuhaillut valmistumisen jälkeen?

Mitä kuuluu nyt? -juttusarja: Niko Tulla

Mitä kuuluu nyt? -juttusarjassa kysellään kuulumisia Ekamista valmistuneilta henkilöiltä.

Juttusarjan toisessa osassa haastattelussa on

Niko Tulla

Mille alalle valmistuit ja milloin?

Valmistuin lähihoitajaksi vuonna 2015. Erikoistuin sairaanhoitoon ja huolenpitoon.

Mitä olet puuhaillut valmistumisen jälkeen?

Ekami järjesti mitalikahvit Väinö Kotrolle

Ekami järjesti hiihtosuunnistaja Väinö Kotrolle mitalikahvit Kotekon kampuksella. Kymin Suunnistajien 16-vuotias urheilijalupaus on ottanut yhteensä jo kolme kultamitalia hiihtosuunnistuksen nuorten EM-kisoissa. Ekamilla Väinö suorittaa sähkö- ja automaatiotekniikkan perustutkintoa.

Mitalikahvitilaisuudessa läsnä olivat Väinön lisäksi Ekamin johtava rehtori, Ekamin liikunnan ja terveystiedon opettaja, Väinön ryhmänohjaaja, Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian edustaja sekä Väinön lähipiiriä. Vahva tukijoukko on myös auttanut urheilijanuorukaista menestymään.

Ekamista kohti Taitaja2017-kilpailua!

Taitaja2017 on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Helsingissä. Yli 1500 semifinaalikilpailijaa ympäri Suomea osallistuvat semifinaaleihin tavoitteena saada kilpailupaikka toukokuussa messukeskuksessa järjestettävään finaaliin.

Ekamin ammattioppilaitoksesta lähdössä semifinaaleihin seuraavat kilpailijat:

Vanhat ja nykyiset opiskelija-aktiivit illanvietossa

Ekamilla toimii opiskelijoiden oma Ekamin Opiskelijayhdistys ry, tuttavallisemmin Eki. Ekin tehtävänä on huolehtia siitä, että Ekamin opiskelijoilla on vaikuttamismahdollisuuksia, riittävästi ketsuppia ja hauskuutta koulussa. Aktiivisten ja toimintaan sitoutuneiden opiskelijoiden ansiosta Ekistä on joka vuosi muodostunut tiivis ja innostunut ryhmä, joka tapaa säännöllisesti oppilaitoksen johtoa, tarjoaa opiskelijoille tekemistä ja tukea ja virkistäytyy yhteisissä vapaa-ajan aktiviteeteissa.

Uusien opiskelijoiden ryhmäytymispäivä

Ekamissa opiskelunsa aloittavien luokkien ryhmäytymispäivät alkaa olla kohta pidetty. Haminan toimipisteessä ryhmäydytään vielä 27. ja 28. päivä, eli kuluvan viikon torstaina ja perjantaina. Ryhmäytymispäivien ideana on, että luokkien opiskelijat tutustuvat toisiinsa ja ryhmänohjaajaan ja samalla muuhunkin henkilökuntaan + Ekamin tiloihin. Tärkeintä kuitenkin on että ryhmään saadaan muodostumaan eräänlainen ”me-henki”, joka saa ryhmäläiset kannustamaan ja motivoimaan toisiaan opintojen edetessä.

Jaa

***