Työssäoppimalla merkonomiksi

Ke 27.05.2015 10:45

Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston merkonomiopiskelija Mia Vaahtera on tyytyväinen viimeiseen usean kuukauden opiskeluvaiheeseensa, joka on sujunut työssäoppien Tamburiinissa. Tamburiini on sekä sisustustavaraliike että osto- ja myyntiliike Karhulassa ja kesäkuun 2015 alusta lähtien Kotkan keskustassa.

Mialla on jo aikaisempi ammatillinen tutkinto takana ja nyt hän on voinut työssäoppien nopeuttaa valmistumistaan. Hän on tehnyt yrittäjä Tiina Koskenheimon ohjauksessa kaikkia kaupan tehtäviä ja tutustunut perusteellisesti myös pienyrittäjän arkeen, minkä hän näkeekin parhaana puolena pitkästä työelämäjaksostaan. Työn ohessa Mia on tehnyt opiskelutehtäviä, suorittanut viisi ammattiosaamisen näyttöä, palvellut asiakkaita venäjäksi ja tehnyt sisustustuotteiden tilauksia Ruotsista ruotsin kielellä. Näyttötehtävät ovat sisältäneet mm. paljon asiakaspalvelua, asiakastilaisuuksien järjestämistä, tuote-esittelyjä, markkinointitempauksia yms. Käytetyn tavaran kauppaa käsittelevä opinnäytetyö on syntynyt työn ohessa. Opintojen tueksi Mia on pitänyt blogia. Opettajat ovat blogin kautta seuranneet ja kommentoineet opintojen etenemistä.

- Tämä on ollut hieno mahdollisuus, olen saanut pohtia liikkeen asioita yhdessä opiskelijan kanssa, delegointitaitoni ovat kasvaneet ja tämä pitkä työssäoppimisjakso mahdollistaa syvällisen molemminpuolisen oppimisen. Palkkioksi ohjauksesta olen saanut konkreettista apua ja paljon onnistumisen iloa - toteaa Tamburiinin omistaja Tiina Koskenheimo.

- Olen onnellinen tästä opiskelumahdollisuudesta ja varma, että työllistymismahdollisuuteni ovat paremmat, kun minulla on jo pitkä työkokemus valmistuessani, yrittäjyyskään ei ole pois suljettu vaihtoehto joskus tulevaisuudessa - pohtii Mia.

 

Tämän pitkän työssäoppimisjakson kokeilun on mahdollistanut OKM:n rahoittama työvaltaista koulutusta kehittävä Mestari-hanke.

 

Hilkka Huisko, projektivastaava

Jaa

***