Työssäoppimassa Dortmundissa

To 28.05.2015 09:45

Auto-osastolla opiskelevat Seriina Schürmann ja Bamo Aziz suorittivat huhti-toukokuussa neljän viikon työssäoppimisjakson Saksan Dortmundissa.
Serina ja Bamo ovat kolmannen vuoden opiskelijoita ja valmistuvat nyt toukokuussa ajoneuvoasentajiksi.

Harjoittelupaikkana oli Dortmundin kaupungin liikennelaitoksen korjaamo, jossa huollettiin ja korjattiin Dortmundin kaupungin omistamia ajoneuvoja, kuten busseja, kuorma-autoja jne. Molemmat pääsivät tekemään alansa töitä, eikä toimettomana tarvinnut pahemmin istuskella.

 

                       Dortmundin kaupungin liikennelaitoksen korjaamo

 

Suomalaisopiskelijat otettiin vastaan töihin tosi ystävällisesti ja aluksi paikallinen tapa toivottaa harjoittelijat joka aamu kättelemällä tervetulleeksi tuntui jopa hieman oudolta. Suomalaisia kun ollaan… :) Ystävällisyyden lisäksi Serina ja Bamo kuvailivat saksalaisia tarkoiksi ja tunnollisiksi työntekijöiksi.

Saksaan lähtiessä molempia oli jännittänyt mahdollinen kieliongelma, mutta englannin kielellä oli pärjännyt ihan hienosti. Eikä englantiakaan tarvitse osata viimeisen päälle hyvin, kunhan vaan uskaltaa yrittää ja muistaa huitoa tarpeeksi.. :)

    Ajoneuvoasentajat Serina ja Bamo

Molemmat kuvailivat Saksassa suoritettua työssäoppimisjaksoa tosi hienoksi kokemukseksi ja suosittelevat sitä muillekin opiskelijoille.
Lämpimät onnittelut Serinalle ja Bamolle, sekä kaikille muillekin auto-osastolta valmistuville!

Markku Purkunen

Jaa

***