työssäoppiminen

Vartijaopiskelijat työssäoppimassa

Vartijan ammattitutkinnon suorittajat ovat olleet reilun kuukauden ajan työssäoppimisjaksolla eri vartioimisliikkeissä. Koulussa opiskelu tuntuu kaukaiselta muistolta, aivan kuin olisi ollut jo pidempäänkin "oikeissa hommissa".

Matkailuala arvostaa monitaitoisuutta

Millaista osaamista matkailualan yrityksissä tarvitaan tänään, entä huomenna? Haimme tähän vastauksia haastattelemalla 11 eteläkymenlaaksolaista alan yrittäjää keväällä 2015. Suuret kiitokset mukana olleille yrityksille yhteistyöstä! Hyödynnämme kartoituksen tuloksia kehittäessämme matkailu- ja ravitsemisan koulutuksia entistä paremmin työelämän vaatimuksia vastaaviksi. Saattaapa tarjontaamme syntyä jokunen uusikin koulutustuote. 

Työssäoppimassa Dortmundissa

Auto-osastolla opiskelevat Seriina Schürmann ja Bamo Aziz suorittivat huhti-toukokuussa neljän viikon työssäoppimisjakson Saksan Dortmundissa.
Serina ja Bamo ovat kolmannen vuoden opiskelijoita ja valmistuvat nyt toukokuussa ajoneuvoasentajiksi.

Harjoittelupaikkana oli Dortmundin kaupungin liikennelaitoksen korjaamo, jossa huollettiin ja korjattiin Dortmundin kaupungin omistamia ajoneuvoja, kuten busseja, kuorma-autoja jne. Molemmat pääsivät tekemään alansa töitä, eikä toimettomana tarvinnut pahemmin istuskella.

 

Työssäoppimalla merkonomiksi

Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston merkonomiopiskelija Mia Vaahtera on tyytyväinen viimeiseen usean kuukauden opiskeluvaiheeseensa, joka on sujunut työssäoppien Tamburiinissa. Tamburiini on sekä sisustustavaraliike että osto- ja myyntiliike Karhulassa ja kesäkuun 2015 alusta lähtien Kotkan keskustassa.

Jaa

***